Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Semintele de floarea-soarelui, recomandate în starile de anxietate

Starile depresive si de anxietate sunt legate de schimbarile radicale aparute în decursul vietii sau în urma unor evenimente care induc stari de neliniste si stres intens. Medicina naturista recomanda un regim alimentar echilibrat si tratamente pe baza de plante medicinale, care ajuta organismul sa se refaca usor, fara a lasa urme.

Sentimentul de frica include crize de tristete acuta, pâna la disperare, îngrijorare fata de cei din jur, lipsa de adaptare, tremuraturi, ameteli, frisoane, bufeuri de caldura, insomnii, lipsa de concentrare, depresie psihica, cosmaruri, gânduri negre.

Aparatul cardiovascular înregistreaza o tensiune arteriala ridicata, palpitatii cardiace cu ritm alert al batailor inimii, crize dureroase în zona inimii, care pot duce la infarct miocardic.

La nivelul aparatului digestiv sunt posibile solicitari urgente de defecatie, uscarea gurii sau salivatie intensa, indigestie, dureri abdominale, balonari, pierderea poftei de mâncare.

Folosita în medicina naturista din timpuri stravechi, sunatoarea prezinta multiple proprietati terapeutice (antiulceroase, colagoge, expectorante, antiinflamatoare, vasodilatatoare, antibiotice, calmante), dar are un potential urias în tratamentul starilor depresive.

În boli ale sistemului nervos, sunatoarea combate starile de depresie psihica, migrenele, durerile de cap, nevrozele, isteria, nevralgiile faciale, somnambulismul, anxietatea, tulburarile de vorbire, traumatismele craniene cu sechele. Tratamentul cu produse din sunatoare este recomandat si barbatilor cu stari depresive, lipsiti de entuziasm, firi închise si mohorâte. Atentie însa! Dupa utilizare, în tratamente interne sau externe, se va evita expunerea corpului la soare, deoarece provoaca fotodermie, manifestata prin roseata pielii, prurit, tumefieri cutanate, umflarea buzelor si a pleoapelor. lumina

Exit mobile version