Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Trei preoti români si un laic plecati în pelerinaj la una dintre cele mai vechi manastiri din Grecia au uimit pe toata lumea dupa ce ar fi furat mâna stânga a Sfântului Haralambie.

Vestea ca trei preoti români si un laic ar fi furat mâna Sfântului Haralambie a facut înconjurul lumii si i-a uimit pe toti credinciosii. Cei trei preoti implicati în acest scandal sunt din Protopopiatul Oas, judetul Satu Mare: Popa Daniel, din parohia Aliceni, Oros Emanuel din Mesteacan si Borhidan Marius, preot la spitalul Negresti Oas.

Sfantul Haralambie a fost episcop în Cetatea Magneziei, actuala Turcie, în vremea împaratului Septimu Sever (193-211). Când Sfântul Haralambie a împlinit 113 ani a fost supus unor chinuri crunte pentru ca nu a renuntat la credinta în Hristos. Potrivit legendei, în timpul torturilor la care a fost supus, mâinile guvernatorului Lucian s-ar fi lipit de trupul sfântului si ar fi ramas asa pâna când mucenicul a facut o rugaciune. În fata acestei minuni, cei care îl torturau s-au convertit la crestinism. Sfântul Haralambie a fost condamnat la o moarte crunta, însa chiar înainte de a i se taia capul cu sabia acesta ar fi facut o rugaciune care ar fi deschis cerurile. Atunci, Sfântul Haralambie i-ar fi cerut lui Dumnezu sa fereasca de foamete si boli pe cei care vor sta în locul în care va ramâne trupul sau. Sfântul a murit înainte de a fi executat si acum bucati din trupului lui se gasesc în mai multe manastiri ale lumii.

adevarul

Exit mobile version