“Nu exista afectiune care sa nu aiba un leac lasat de Dumnezeu pe pamant”
In inima Campiei de Sud, in satul Contesti, traieste una dintre ultimele “doftoroaie” din Romania. O femeie simpla, plina de necazuri si nevoi, dar care are un dar aparte: stiinta tamaduirii cu leacuri populare, preparate dupa retete stravechi, campenesti. Am mers pe urmele ei, in urma zecilor de recomandari venite de la cititori ai revistei, tamaduiti cu retetele ei. Am gasit-o intr-o curte mare, plina de tufe de trandafiri atinsi de brumele toamnei.
Persoanele diabetice pot consuma dupa pofta inimii pere de vara, chiar daca sunt foarte dulci! Ca si radacina de cicoare, acestea contin insulina naturala. Un leac deosebit de eficient in scaderea rapida a glicemiei este ceaiul din frunze de par varatic si frunze de dud (in parti egale), racit, in care se adauga 1-2 linguri de suc din teci verzi de fasole (se bea imediat!).
Copil fiind, m-am impiedicat odata in bucataria de vara si am cazut cu palma pe plita incinsa. Ce-am mai plans, ce m-am mai zvarcolit!… Tata a luat repede un ac cu ata lunga, l-a incins la rosu, l-a stins in apa si mi-a strapuns basica formata de mai multe ori, lasand atele largi sub pielea arsa, apoi m-a uns cu albus de ou, batut cu zahar. Mi-a pregatit apoi un ulei din plante medicinale, cu care ma ungea mereu si ma pansa, iar in trei-patru zile, m-am vindecat complet, fara sa-mi ramana nici macar o cicatrice! Mai tarziu am inteles ca ata aceea avea rol de dren, sa se scurga tot lichidul acumulat sub arsura, astfel incat sa nu se infecteze. In caz de arsuri, folositi aceasta metoda!
Beti zilnic ceai din pir, troscot si coada-calului, pentru aportul de minerale naturale, care se gasesc din belsug in aceste plante! Are un efect antistres de exceptie!
Formula as