Gradistea Muncelului, Cetatea Gusterita, Cetateni, Tinosu, Piscu Crasani, Argedava si Manastirea sunt cetatile dacice asezate astfel incat sa formeze constelatia Carul Mare.
Ca sa nu existe dubii, ca este o simpla speculatie, o alta serie de cetati dacice formeaza o alta constelatie, Perseu – Buridava, Comidava, Ramidava, Piscu Crasanilor, Argedava, Manastirea.
Ursa mare sau carul mare (lat. Ursa Major) este o constelatie vizibila din emisfera nordica.
Ursa Mare este poate cea mai cunoscuta constelatie; cele sapte stele principale ale asterismului, ce alcatuiesc oistea si fata carului, au aproximativ aceeasi stralucire. Ea este vizibila tuturor observatorilor situati între latitudinile de +90 si -30 de grade si cel mai bine poate fi urmarita la culminatie, în timpul lunii aprilie.
Perseu este o constelatie din emisfera nordica, numita dupa eroul din mitologia greaca Perseu. Este una dintre cele 48 de constelatii inventate de astronomul Ptolemeu, din preajma secolului al doilea, si ramâne una dintre cele 88 de constelatii moderne aprobate si definite de Uniunea Internationala de Astronomie. Constelatia contine steaua variabila Algol (ß Per), si este si locatia cereasca a ploii de meteoriti anuala numita Perseide.
Constelatia Cefeu este formata de cetatile dacice , la inceputul erei noastre, Costesti, Blidaru, Fetele albe, Sarmizegetusa si Varful lui Hulpe.
Aceste locuri ii ajutau pe daci din punct de vedere energetic.
Mai multe pe Nasul Tv
Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia by Tfmvideo