7 cetati dacice pozitionate dupa Carul Mare

Gradistea Muncelului, Cetatea Gusterita, Cetateni, Tinosu, Piscu Crasani, Argedava si Manastirea sunt cetatile dacice asezate astfel incat sa formeze constelatia Carul Mare.

cetati carul mare2

Ca sa nu existe dubii, ca este o simpla speculatie, o alta serie de cetati dacice formeaza o alta constelatie, Perseu – Buridava, Comidava, Ramidava, Piscu Crasanilor, Argedava, Manastirea.

cetati dacice Perseu2

Ursa mare sau carul mare (lat. Ursa Major) este o constelatie vizibila din emisfera nordica.

Ursa Mare este poate cea mai cunoscuta constelatie; cele sapte stele principale ale asterismului, ce alcatuiesc oistea si fata carului, au aproximativ aceeasi stralucire. Ea este vizibila tuturor observatorilor situati între latitudinile de +90 si -30 de grade si cel mai bine poate fi urmarita la culminatie, în timpul lunii aprilie.

Ursa Major

Perseu este o constelatie din emisfera nordica, numita dupa eroul din mitologia greaca Perseu. Este una dintre cele 48 de constelatii inventate de astronomul Ptolemeu, din preajma secolului al doilea, si ramâne una dintre cele 88 de constelatii moderne aprobate si definite de Uniunea Internationala de Astronomie. Constelatia contine steaua variabila Algol (ß Per), si este si locatia cereasca a ploii de meteoriti anuala numita Perseide.

Perseus constellation

Constelatia Cefeu este formata de cetatile dacice , la inceputul erei noastre, Costesti, Blidaru, Fetele albe, Sarmizegetusa si Varful lui Hulpe.

Cetati dacice Cefeu

Aceste locuri ii ajutau pe daci din punct de vedere energetic.

Mai multe pe Nasul Tv

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.