“WWW înseamna 666”

Parintele Hariton Negru, staretul Manastirii Petru-Voda, vorbeste într-o predica postata pe site-ul lacasului despre pretul platit Satanei de fiecare persoana care acceseaza Internetul: “a scrie “www”, care într-o anume numerologie înseamna 666, a face acest compromis pentru a cunoaste un lucru sau altul sau pentru înlesnirea comunicarii, nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci?”, spus parintele.

“Pacatul se raporteaza la doua puteri sufletesti: puterea libertatii vointei si puterea intelegatoare sau cuvantatoare, sau de cunoastere, prin urmare pacatul fara voie si fara stiinta e tot pacat, chiar daca e canonisit mai usor, si lesne de iertat la Dumnezeu. Diferenta dintre actele respective este doar gradul de consimtire a omului cu satana.

De pilda, un grad mai mic este a intra pe internet, a scrie: www. care intr-o anume numerologie inseamna 666, si a face acest compromis pentru a cunoaste un lucru sau altul, sau pentru inlesnirea comunicarii. Gestul pare insignifiant, dar el e facut de toti oamenii care intra pe internet. Nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci, pe care credinciosul o face inaintea oricarui lucru bun, sau inainte de intrarea in sfanta biserica?

realitatea

One comment on ““WWW înseamna 666”

  1. Se refera la ebraica unde litera w corespunde, ca valoare fonetică, ebraicului waw, a șasea literă din alfabet, cu valoare numerica 6. Dar in ebraica sunt litere diferite pentru sute, zecimi și unități… Așa se face că 666 nu s-ar scrie niciodată WWW, pentru că asta ar însemna doar 18: 6+6+6. Pentru a scrie 666 unim de fapt literele taw – reș (T și R, ת și ר), care au valorile 400 și 200, cu samekh, ס, care are valoarea 60, și în sfârșit waw, ו…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.