Înca de la începutul secolului XX, cercetatorii militari din tarile avansate economic s-au straduit sa realizeze o arma puternica, prin intermediul careia sa poata controla mintile oamenilor, transformându-i în simple marionete.
În 1923, profesorul Bernard Kajinski, un renumit inginer electronist rus, propunea o idee iesita din comun: un instrument capabil sa emita comenzi prin care oamenii sa fie manipulati, indiferent de dorinta ori vointa lor. Profesorul Kajinski era foarte apreciat în cercurile politice de la Kremlin, pentru ideile sale novatoare cu privire la telepatie si folosirea acesteia ca arma ofensiva. Schema dispozitivului psihotronic conceput de savantul rus avea un principiu complex: putea reda impulsurile creierului, transformându-le apoi în semnale sonore, ce puteau fi emise la distante mari.
Kajinski descoperise în creier anumite elemente care aveau un aspect si functii similare partilor componente ale echipamentelor electronice: condensatoare, bobine, tuburi radio, antene. Conform teoriei sale, aceste radiounde puteau fi percepute de catre alte creiere. “Cercetând alcatuirea corpului uman, am ajuns la concluzia edificatoare ca organismul nostru reprezinta un aparat electronic complicat. El este o adevarata statie radio de emisie-receptie, capabila sa lanseze si sa capteze unde electromagnetice. Am ajuns pentru prima data la aceasta concluzie în urma cu câtiva ani, absolut întâmplator”, afirma Kajinski în cartea sa intitulata “Legatura radio biologica”. formula as