Dupa incendiul din 23 martie 1847 pictura este refacuta de profesorul C. Lecca.
Ceea ce caracterizeaza acest tip de biserica cu plan triconc, este structura naosului acoperit cu o bolta cilindrica unitara, intrerupta de o turla in dreptul absidelor laterale.
În pronaos, cu prilejul efectuarii sapaturilor de cercetare, au fost descoperite trei cavouri boltite, din zidarie de caramida, toate profanate la data necunoscuta. Cavoul din dreapta pare a fi apartinut lui Mircea Ciobanul, ctitorul bisericii.
Sfântul Antonie cel Mare (251-356), “parintele monahilor”, este poate cel mai popular ascet si socotit a fi începatorul vietii calugaresti. Vestitul parinte al monahismului s-a nascut în satul Coma din Egiptul de Mijloc în anul 251, ca fiu al unor tarani crestini înstariti; aici a învatat sa practice credinta, mergând des la biserica.
Potrivit documentelor oficiale, Biserica “Sfantul Cuvios Antonie” – Curtea Veche este cel mai vechi lacas de cult din Bucuresti. Biserica bucuresteana este cunoscuta pentru icoana facatoare de minuni a Sfantului Cuvios Antonie. In incendiul din 1847, Biserica Puscariei, aflata atunci in vecinatate, a ars, insa, in ruinele sale a fost gasita icoana Sfantului Antonie, care a fost adusa in lacasul de la Curtea Veche.