Dupa cum arata M.W. Albertson, pozitia sistemului solar fata de celelalte constelatii va fi în curând asemanatoare aceleia care a guvernat aparitia glaciatiunii. Interactiile magnetice cosmice ce vor urma fac posibila chiar o “brusca” schimbare a climei, cu racirea rapida a întregii atmosfere. Acest fenomen, ale carui consecinte nu pot fi calculate înca cu exactitate, poate conduce la disparitia multor specii vegetale. Întrebarea este: un pamânt deja “defrisat” va mai putea respira, în cazul în care jungla Amazonului, “plamânul” lumii vii, va muri, lasând locul micilor ierburi rezistente la frig?
Un alt fenomen cosmic alarmant a fost semnalat de o echipa de cercetatori ai aceleiasi universitati americane. Acestia au remarcat o crestere progresiva a patrunderii în atmosfera a unor corpuri solide, de provenienta necunoscuta, în greutate de 20 pâna la 40 de tone. Dupa patrunderea în atmosfera, acestea dispar miraculos, dupa cum spun oamenii de stiinta, dezagregându-se. Se pare, însa, ca bombardamentul este din ce în ce mai asemanator unei ploi torentiale. Într-un viitor apropiat, se estimeaza o reala amplificare a acestui fenomen.
Daca ipoteza cercetatorilor ca acesti bolizi sunt “bulgari” de gheata înveliti în carbon este adevarata, este foarte posibil ca ei sa explice si misterul aparitiei initiale a oceanelor. Oare ce se va întâmpla daca nivelul apei tuturor oceanelor va creste într-un ritm necontrolat?
O alta problema ar fi daca aceste corpuri necunoscute ce bombardeaza Pamântul nu aduc cu ele germeni patogeni extraterestri.
Microbiologii britanici de la Universitatea Cambridge au studiat provenienta prionilor, elementele care produc celebra encefalita, numita boala vacii nebune. Ei bine, agentii acestei groaznice boli s-au dovedit a nu semana cu niciun germen patogen prezent pe Pamânt. Genetica acestora nu respecta legile biologiei nici unui microorganism terestru, fiind “proteine vii” care dispar dupa ce produc îmbolnavirea.
Chiar în octombrie 1997, ecologistii din Pennsylvania au constatat ca forme de encefalita cu cauze necunoscute apar statistic mai frecvent în zonele în care au cazut meteoriti de dimensiuni mai mari. formula as