Calculele astronomilor de la Universitatea Iowa, SUA, arata ca în jurul anului 2030-2040, Pamântul va trece printr-o situatie dificila

Dupa cum arata M.W. Albertson, pozitia siste­mului solar fata de cele­lalte constelatii va fi în curând ase­manatoare aceleia care a gu­vernat aparitia glaciatiunii. Interac­tiile mag­ne­tice cosmice ce vor urma fac posibila chiar o “brus­ca” schimbare a climei, cu raci­rea rapida a întregii atmosfere. Acest fenomen, ale carui conse­cinte nu pot fi cal­culate înca cu exactitate, poate conduce la dis­pa­­ritia mul­tor specii vegetale. În­trebarea este: un pamânt deja “de­frisat” va mai putea respira, în cazul în care jungla Amazo­nului, “plamânul” lumii vii, va muri, lasând locul micilor ierburi rezistente la frig?
Un alt fenomen cosmic alar­mant a fost semnalat de o echipa de cercetatori ai aceleiasi univer­sitati ame­ricane. Acestia au re­mar­cat o crestere pro­gre­siva a pa­trunderii în atmosfera a unor corpuri solide, de provenienta necunoscuta, în greu­tate de 20 pâna la 40 de tone. Dupa patrunderea în atmosfera, acestea dispar mira­culos, dupa cum spun oamenii de stiinta, dezagre­gându-se. Se pare, însa, ca bombarda­mentul este din ce în ce mai asemanator unei ploi torentiale. Într-un viitor apropiat, se esti­meaza o reala amplificare a acestui fenomen.
Daca ipoteza cercetatorilor ca acesti bolizi sunt “bulgari” de gheata înveliti în carbon este adevarata, este foarte posibil ca ei sa explice si misterul aparitiei initiale a oceanelor. Oare ce se va întâmpla daca nive­lul apei tuturor oceanelor va creste într-un ritm ne­controlat?
O alta problema ar fi daca aceste corpuri necu­nos­­cute ce bombardeaza Pamântul nu aduc cu ele ger­meni patogeni extraterestri.
Microbiologii britanici de la Universitatea Cam­bridge au studiat provenienta prionilor, elementele care produc celebra encefalita, numita boala vacii nebune. Ei bine, agentii acestei groaznice boli s-au do­vedit a nu semana cu niciun germen patogen pre­zent pe Pamânt. Genetica acestora nu respecta legile biologiei nici unui microorganism terestru, fiind “proteine vii” care dispar dupa ce produc îmbol­na­virea.
Chiar în octombrie 1997, eco­lo­gistii din Pennsyl­vania au con­statat ca forme de encefalita cu cauze necunos­cute apar statis­­tic mai frecvent în zo­nele în care au ca­zut meteoriti de di­men­­­siuni mai mari. formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.