Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Merele padurete stopeaza tumorile digestive

Se stie ca merele sunt de departe cele mai consumate fructe din Europa si cu precadere cultivate în România. Românii au fost cei care le-au raspândit în Europa, ajungându-se astazi la peste 1.000 de soiuri de cultura. Marul a fost cunoscut ca pom fructifer înca din Evul Mediu. Pentru oamenii din vremea aceea, acesta constituia o importanta componenta a hranei, si asta datorita aportului caloric deosebit al fructului de mar.

Pe lânga merii din livezile românilor exista si o specie de mar paduret, pe care îl gasim de obicei la marginea padurilor sau a poienilor din zonele de deal si de munte. Efectul consumului de mere este acela de a scadea valoarea colesterolului la nivel hepatic, fiind benefic si în afectiunile cardiovasculare. Acest efect se datoreaza în primul rând fibrelor alimentare. Toate fibrele insolubile leaga LDL – colesterolul eliberat de ficat în tubul digestiv si îl „matura” afara din corp, fara a permite reabsorbtia lui atât de nociva. Taifasuri

Exit mobile version