Ce spune un studiu stiintific despre merele românesti

Merele românesti sunt mai dulci si contin mai multi compusi benefici decât merele provenite din alte tari, conform unui studiu stiintific realizat de Institutul National de Cercetare – IBA Bucuresti, solicitat de Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare (ACPA) ‘Optimum Cibum”. La analiza organoleptica s-a evidentiat faptul ca soiurile Jonathan si Golden crescute în România au aroma specifica mai intensa decât celelalte mere, iar senzatia de dulce a fost confirmata prin determinari fizico-chimice. De asemenea, analizele fizico-chimica au aratat ca Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decât Jonathanul polonez, iar continutul de substanta uscata solubila si cenusa (care indica prezenta mineralelor si a diversilor compusi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât marul polonez.

În ceea ce priveste soiul Golden, merele românesti sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene si cu 14% fata de cele turcesti. De asemenea, substanta uscata solubila este cu 13% mai mare decât la cele italiene si cu 5% fata de cele turcesti. ziua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.