Virsli de Brad ori de Salasu, cascaval de Vata, toba de casa, carnati de Parâng si salam de Valea Jiului sunt câteva dintre produsele traditionale cu care se mândreste judetul Hunedoara. Acestea sunt înregistrate în Registrul produselor traditionale al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Desi criza economica a afectat mare parte dintre micii producatori locali, cei care fac produse traditionale spun ca rezista înca bine pe piata. Continuare
In drum spre masivul Retezat, dai de satul renumitilor producatori de virsli, un fel de carnaciori traditionali fabricati din carne de oaie, carne de capra si, bineinteles, condimente specifice.
Virslii sunt cunoscuti in intreaga tara, iar salasenii vorbesc cu mandrie despre produsul lor traditional. Reteta se pastreaza cu sfintenie si se transmite de la bunici la nepoti. Nimeni nu mai stie cand au inceput sa fie produsi acesti carnaciori, dar oamenii cred ca mestesugul dateaza de pe vremea dacilor.