Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Vacante, pelerinaje, sejur, cazare, circuit – Agentii de turism

Este momentul vacantei. La munte sau la mare, in Romania sau in strainatate romanii vor sa se relaxeze.

Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, India, China, Tibet, etc asteapta pregatite in straie desarbatoare. Vacante la preturi mai mici sau mai mari, in functie de buzunarul fiecaruia, abunda in spatiul virtual. Din pacate nu de putine ori turistii au surprize neplacute, tocmai atunci cand ar trebui sa uite de probleme si sa isi “incarce bateriile” pentru toamna.

Ape de smarald sau manastiri presarate pe culmile inainlte, unde se avanta numai vulturii, sunt doar cateva dintre ofertele agentiilor de turism.

Cu ani in urma romanii nu erau obisnuiti cu minciunile presarate de agentiile de turism in pliante si brosuri. Din pacate pentru ei nu mai pot vinde Thassos pe post de Santorini sau Creta in loc de Paralia Katerini.

Nici Hurghada nu se compara cu Sharm el Sheikh.

Problema oricaruia dintre noi cand pleaca in vacanta ( sejur, circuit, cultural, pelerinaj, etc) este cazarea , locatia si nu in ultimul timp mancarea. Daca pleci cu avionul este relativ ok dar si acolo te poti trezi cu surprize – sa te anunte astazi la pranz ca avionul cu care trebuia sa zbori maine.. pleaca peste 5-6 ore… Cei care au mers cu Kara Travel stiu povestea.

Eurolines si Eximtour sunt 2 agentii de turism despre care am auzit ca sunt ok, cei care au mers cu ele facand doar rezervari de sejur pe Litoralul romanesc.

Despre Agentia Alida Holiday va ofer niste pareri : ” Va pot spune ce-am patit acest an in circuit Israel; ln octombrie am facut circuit Israel, Egypt, si facand abstractie de frumusetea si importanta locurilor vizitate, aproape intregul grup a fost profund nemultumit de proasta organizare; s-a taiat o zi din program fara a ni se returna banii aferenti pe motivul ca se respecta programul si obiectivele, dar a fost aproape imposibil sa te tii de program pt. ca timpul a fost extrem de comprimat. Cu toata criza de timp, doamna Carola, ghida romana, a introdus optionale in program (necuprinse in programul agentiei), acolo unde avea dansa de rezolvat probleme personale , manipuland grupul ca trebuiesc vizitate acele locuri si incasand bani pentru aceasta. Lipsa de seriozitate, supercomercializarea circuitului,crearea unor situatii in care a fost alterata insasi siguranta grupului.Optionalele facute de Alida in Egipt au fost vandute grupului cu 90 USD/pers. iar local erau la 30 USD, aceleasi excursii.La optionalul Cairo, a fost folosita o agentie egipteana neautorizata, cu toata suma tripla incasata de Alida de la membri grupului, punand in pericol siguranta turistilor care au fost intorsi la punctul de control. Recomand circuitul dar cu trierea si testarea foarte atenta a agentiei! NU, Alida Holiday.” sursa

Confirm parerea foarta proasta despre agentie. Am mers cu ei acum cativa ani si organizarea lasa de dorit. Camerele da, erau curate, insa era un ghid care se urca in ce autocar dorea( erau mai multe ), soferii erau “nesuferiti si aroganti” dupa cum imi spunea cineva zilele trecute si in general nu ii recomand. Preturi acceptabile, insa programul este haotic, obositor si mai bine mergeti cu Basilica Travel in pelerinaje. Unde mai pui ca insotitorii drumului nu stiau traseul iar engleza nu le era prietena.

Agentia de turism a Patriarhiei face excursii la preturi “excelente”. Au organizare buna din ce mi s-a spus si conditii bune de calatorie, etc insa si cam cele mai mari preturi de pe piata. De cativa ani oameni se zbat in criza.. morala, economica, sufleteasca, etc si pelerinajele au devenit o gura de aer. Multi vor sa ajunga in Rusia, Ucraina, Serbia, Grecia, Israel, etc dar nu au cu ce.

Costa drumul, costa cazarea, manzarea, intrarile la diverse obiective, etc si cand faci o socoteala renunti.. pleci la tara la rude sau iti faci vacanta in.. parc. In acest fel pierde toata lumea, dar agentiile tin de preturi.

Pentru cei care vor sa mearga in circuite la Manastiri am auzit ca Agentia Sf Nicolae este ok.

Pe internet exista multe site-uri si bloguri cu oferte de vacante si pelerinaje dar va sfatuiesc sa fugiti de aceea unde trebuie sa “contactati” o oarecare doamna Adriana. Imi povestea o ruda ca a luat purici de la cazarea din Cotmeana ( acum cativa ani ) in timp ce “sefa de agentie, ghid, etc” a plecat pe furis noaptea la o pensiune.

Va invit sa va spuneti parerile si va rog sa nu incercati reclama mascata deoarece toate comentariile sunt moderate.

De noi depinde sa “curatam” internetul de Agentii de turism neserioase, asa ca va invit la comentarii.

 Tzeapa de la faimoasa agentie Alibaba din Bucurestisursa

Exit mobile version