Vacante, pelerinaje, sejur, cazare, circuit – Agentii de turism

Este momentul vacantei. La munte sau la mare, in Romania sau in strainatate romanii vor sa se relaxeze.

Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, India, China, Tibet, etc asteapta pregatite in straie desarbatoare. Vacante la preturi mai mici sau mai mari, in functie de buzunarul fiecaruia, abunda in spatiul virtual. Din pacate nu de putine ori turistii au surprize neplacute, tocmai atunci cand ar trebui sa uite de probleme si sa isi “incarce bateriile” pentru toamna.

Maldive

Ape de smarald sau manastiri presarate pe culmile inainlte, unde se avanta numai vulturii, sunt doar cateva dintre ofertele agentiilor de turism.

Caraibe

tibet

Cu ani in urma romanii nu erau obisnuiti cu minciunile presarate de agentiile de turism in pliante si brosuri. Din pacate pentru ei nu mai pot vinde Thassos pe post de Santorini sau Creta in loc de Paralia Katerini.

thassos

Santorini, Greece

Creta

katerini

Nici Hurghada nu se compara cu Sharm el Sheikh.

hurghada

Sharm

Problema oricaruia dintre noi cand pleaca in vacanta ( sejur, circuit, cultural, pelerinaj, etc) este cazarea , locatia si nu in ultimul timp mancarea. Daca pleci cu avionul este relativ ok dar si acolo te poti trezi cu surprize – sa te anunte astazi la pranz ca avionul cu care trebuia sa zbori maine.. pleaca peste 5-6 ore… Cei care au mers cu Kara Travel stiu povestea.

Eurolines si Eximtour sunt 2 agentii de turism despre care am auzit ca sunt ok, cei care au mers cu ele facand doar rezervari de sejur pe Litoralul romanesc.

Despre Agentia Alida Holiday va ofer niste pareri : ” Va pot spune ce-am patit acest an in circuit Israel; ln octombrie am facut circuit Israel, Egypt, si facand abstractie de frumusetea si importanta locurilor vizitate, aproape intregul grup a fost profund nemultumit de proasta organizare; s-a taiat o zi din program fara a ni se returna banii aferenti pe motivul ca se respecta programul si obiectivele, dar a fost aproape imposibil sa te tii de program pt. ca timpul a fost extrem de comprimat. Cu toata criza de timp, doamna Carola, ghida romana, a introdus optionale in program (necuprinse in programul agentiei), acolo unde avea dansa de rezolvat probleme personale , manipuland grupul ca trebuiesc vizitate acele locuri si incasand bani pentru aceasta. Lipsa de seriozitate, supercomercializarea circuitului,crearea unor situatii in care a fost alterata insasi siguranta grupului.Optionalele facute de Alida in Egipt au fost vandute grupului cu 90 USD/pers. iar local erau la 30 USD, aceleasi excursii.La optionalul Cairo, a fost folosita o agentie egipteana neautorizata, cu toata suma tripla incasata de Alida de la membri grupului, punand in pericol siguranta turistilor care au fost intorsi la punctul de control. Recomand circuitul dar cu trierea si testarea foarte atenta a agentiei! NU, Alida Holiday.” sursa

Sf Nectarie

Confirm parerea foarta proasta despre agentie. Am mers cu ei acum cativa ani si organizarea lasa de dorit. Camerele da, erau curate, insa era un ghid care se urca in ce autocar dorea( erau mai multe ), soferii erau “nesuferiti si aroganti” dupa cum imi spunea cineva zilele trecute si in general nu ii recomand. Preturi acceptabile, insa programul este haotic, obositor si mai bine mergeti cu Basilica Travel in pelerinaje. Unde mai pui ca insotitorii drumului nu stiau traseul iar engleza nu le era prietena.

Agentia de turism a Patriarhiei face excursii la preturi “excelente”. Au organizare buna din ce mi s-a spus si conditii bune de calatorie, etc insa si cam cele mai mari preturi de pe piata. De cativa ani oameni se zbat in criza.. morala, economica, sufleteasca, etc si pelerinajele au devenit o gura de aer. Multi vor sa ajunga in Rusia, Ucraina, Serbia, Grecia, Israel, etc dar nu au cu ce.

ierusalim)

Costa drumul, costa cazarea, manzarea, intrarile la diverse obiective, etc si cand faci o socoteala renunti.. pleci la tara la rude sau iti faci vacanta in.. parc. In acest fel pierde toata lumea, dar agentiile tin de preturi.

Pentru cei care vor sa mearga in circuite la Manastiri am auzit ca Agentia Sf Nicolae este ok.

Pe internet exista multe site-uri si bloguri cu oferte de vacante si pelerinaje dar va sfatuiesc sa fugiti de aceea unde trebuie sa “contactati” o oarecare doamna Adriana. Imi povestea o ruda ca a luat purici de la cazarea din Cotmeana ( acum cativa ani ) in timp ce “sefa de agentie, ghid, etc” a plecat pe furis noaptea la o pensiune.

Va invit sa va spuneti parerile si va rog sa nu incercati reclama mascata deoarece toate comentariile sunt moderate.

prislop

De noi depinde sa “curatam” internetul de Agentii de turism neserioase, asa ca va invit la comentarii.

 Tzeapa de la faimoasa agentie Alibaba din Bucurestisursa

8 comments on “Vacante, pelerinaje, sejur, cazare, circuit – Agentii de turism

 1. Am constatat si eu aceleasi anomalii in serviciile agentiei Alida Holiday. “Doresc să fac cunoscută proasta experiență pe care am avut-o cu o agenție de turism care mi-a stricat concediul și m-a cutremurat cu devierile de caracter atât ale ghidei cât și ale preotului ortodox, care ar fi trebuit să fie un model de morală.

  ALIDA HOLIDAY este o agenție turistică tânără, înființată abia în 2009, care, deși a fost avertizată de părerile negative și nemulțumirile unora dintre turiștii beneficiari ai serviciilor sale, nu s-a corectat, dimpotrivă. Începând cu 2010, mai mulți turiști au scris pe un forum bucureștean (http://city.eva.ro/) cam același tip de nemulțumiri care s-au perpetuat până în 2014. Astfel, din peste 25 de păreri, numai 5 îi erau favorabile. Exasperată și neputând contracara sau stăvili valul de nemulțumiri, agenția a cerut, se pare, moderatorului forumului să-i desființeze pur și simplu pagina.
  Este evident faptul că această firmă de tip familial, formată din fiică (Alida Nzounza – patronul și deținătorul Brevetului de turism) și mamă (Carola Nzounza – asociată), refuză să se profesionalizeze.

  Mă număr printre NEMULȚUMIȚII de serviciile turistice pe care Alida Holiday, prin angajata ei CAROLA NZOUNZA, mi le-a “prestat” într-un circuit în Israel. Am constat următoarele abateri de la regulile unui turism normal, conform serviciilor contractate: taxe mari și nejustificate, care, ascunse sub prețul scăzut și atractiv al pachetului turistic de bază, sunt percepute ca supliment, alături de bacșișurile și prețurile excursiilor opționale care sunt și ele mai mari decât cele practicate de alte agenții, proasta organizare a circuitelor, nerespectarea programului de vizitare din contract, insuficienta pregătire informativă a ghidei referitor la țările și obiectivele vizitate, nedeținerea unei licențe de ghid local deși Carola Nzounza (C.N.) asigură și serviciile ghidului local (prevăzut în contract), comportamentul arogant și lipsit de respect față de turiști al ghidei C.N. și complotarea, împreună cu alți turiști din grup pe care îi ademenea de partea sa, împotriva acelora care ridicau pretenții justificate sau care îi solicitau mai multe informații decât era capabilă să ofere, urmărirea acestora și ascultarea convorbirilor lor private (chiar și a discuțiilor care aveau loc in propriile camere de hotel ale respectivilor turiști), punerea acestora în posturi ridicole și incomode, mergând până la a le crea, în mod voit, situații neplăcute, chiar periculoase, la frontiera israeliană, agresivitatea față de personalul autohton (de exemplu, certuri vehemente cu șoferul în timp ce acesta conducea autocarul), nepăsarea față de securitatea turiștilor, amenințarea și chiar părăsirea lor în zonele palestiniene cu pază militarizată în cazul în care aceștia întârziau fie și câteva minute (deși ghida C.N. nu respecta ea însăși orele de plecare anunțate), tratamentul discriminatoriu al turiștilor, în funcție de simpatiile sau antipatiile personale ale ghidei C.N., ceea ce dovedește ABSENȚA PROFESIONALISMULUI, și, nu în ultimul rând, asigurarea asistenței duhovnicești de către un preot fără prestanță, aservit ghidei (care îl trimitea să-i cumpere țigări), distant și repezit, de asemenea, cu turiștii, ajungând chiar să-i blesteme în timpul predicilor din biserică pe turiștii care nu erau pe placul ghidei, pe care îi urmărea, le asculta discuțiile private și-i raporta apoi ghidei, preot care, foarte grav, îi permitea ghidei C.N., fără nicio pregătire religioasă, să-i completeze predicile – în care se dădea pe ea însăși exemplu de “sfințenie” (sic!) – contravenind astfel grav regulilor Bisericii Ortodoxe Române.
  De asemenea, agenția menține în contactul de servicii turistice o clauză incorectă, care îi dă dreptul să păstreze integral suma încasată de la turist, în cazul în care acestuia i se refuză viza de intrare în Israel: a se citi, spre exemplu articolul despre un grup întreg de suceveni care a fost întors acasă fără să mai efectueze călătoria cu… Alida Holiday : http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-01-30/Excursia-unor-suceveni-in-Israel-s-a-transformat-intr-un-cosmar.

  Un prestator care preferă să fie șterse opiniile negative despre serviciile sale și să persevereze, de-a lungul anilor, în practici care stârnesc nemulțumirile unui număr din ce în ce mai mare de turiști în loc să se corecteze, dovedește nu numai lipsă de profesionalism ci chiar rea voință, ABĂTÂNDU-SE DE LA CODUL DEONTOLOGIC. Acest tip de comportament din partea unui prestator de servicii reprezintă un caz care merită/trebuie să fie semnalat Oficiului pentru Protecția Consumatorului și ANAT.

  ATENȚIE, agenția Alida Holiday se poate ascunde, ca prestator, în spatele imaginii pozitive a altui tour operator. În acest caz, contractul este încheiat cu tour operatorul, iar prestatorul, respectiv Alida Holiday, nu poate fi penalizat nici de prestator nici de OPC sau ANAT. De aceea, ÎNAINTE de încheierea contractului turistic, trebuie să se solicite neapărat tour operatorului să comunice numele prestatorului, pentru ca și reputația acestuia să poată verificată.”

 2. Nu imi permit sa comentez probleme legate de contract, nu ne obliga nimeni sa le semnam. Despre persoanele de care vorbiti dumneavoastra nu am ce spune deoarece nu le cunosc, nu ne-am intersectat.
  Repet – camerele erau simple dar curate!, micul dejun oferit de hotel era conform stelelor insa organizarea a fost defectuoasa. Nu as mai merge cu ei insa datorita preturilor mici sunt foarte multi care nu au alternative.
  La urma urmei poate am avut eu ghinion sa nimeresc intr-un moment nepotrivit.
  Orice turist se poate plange la OPC si de acolo toate au un curs si rezolvari insa nu stiu sa exista un site al OPC unde sa ne putem informa despre “tot ce misca” – de la furnizori de produse alimentare si pana la orice boutique de cartier. Daca am avea o baza de date serioasa atunci multi agenti economici ar disparea cu un convoi de tinichele legat de coada.

 3. Am fost si eu in mai multe excursii cu agentia Alida si chiar mi-a placut,nu au existat probleme. In Israel am fost intr-un circuit de 6 zile, ghida a dat explicatiile necesare,a fost intelegatoare, cazarile ok si tot circuitul a decurs normal.In afara de ghida am mai avut si un ghid local Majed,de care la fel am fost multumita. Excursiile optionale care s-au facut in Israel, au fost cele trecute si in program si la pretul neschimbat. Eu am plecat cu ei pentru ca au pretul cel mai mic si dupa cum observati m-am intors si multumita.Va recomand agentia..!

 4. Da si eu am fost cu ALIDA HOLIDAY dar in ultimul timp isi bat joc de oameni nu mai au la grup preot nici ghid local toate le face CAROLA AVARA DUPA BANI IAR IN ISRAEL fara PREOT ghid local e rau evitati ALIDA HOLIDAY

 5. buna in nesimtirea lor sa acopere bataia de joc ALIDA HOLIDAY A ELIMINAT PARERILE oamenilor de pe trawelword dar nu va ramane asa vom publica pe alte siteuri pana CAROLA CU FIICA EI ALIDA ADICA ALIDA HOLIDAY va disparea va iceta sa si bata joc de oameni

 6. Ceva imi spune ca LIDIA 99 si Corina sunt una si aceeasi persoana asa ca nu luati in considerare decat o singura parere si pe aceea cu semn de intrebare.

 7. Hristos a inviat! Abia m-am intors din Israel, (9-14 mai 2016) tot cu Alida Holiday. Este pentru prima oara cand merg in tara sfanta si, sincer, nu stiam la ce sa ma astept. Am cumparat printr-o agentie partenera biletul si abia apoi am citit despre Carola. As vrea sa scriu, la randul meu, cateva impresii. Sunt convinsa ca cei nemultumiti au, in felul lor, dreptate. Asta se intampla cand ai anumite asteptari mergand in Israel. Cand te astepti ca toata lumea sa fie cu fusta pana in pamant si cu batic pe cap. Si daca unii nu sunt asa, haideti sa nu aruncam cu piatra! Ghida, Carola, fumeaza. Eu nu fumez si nu m-am simtit ofensata. Nu a fumat in manastiri ci pe strada si la hotel. Unde este lipsa de respect? M-am imbracat corespunzator, asa cum am simtit si asa cum trebuie sa fie un pelerin.Decent. Ea s-a imbracat cum a simtit. Poate nu este tocmai ok sa se imbrace in colanti dar, cine suntem noi sa judecam?! Sa spun si despre optionale. Sunt trecute in programul excursiei si daca nu vrei sa le faci nu este nici o problema. Carola nu a obligat pe nimeni. Si in grupul cu care am fost au fost persoane nemultumite…..pentru ca doreau sa faca ele programul, doreau sa faca cumparaturi pe drumul crucii, doreau sa faca plaja la Mediterana etc. Nemultumirea mea a fost ca nu am avut un preot cunoscator al obiectivelor din program dar, compensarea a venit din faptul ca ghida ne-a vorbit mult si frumos despre ele si pentru ca am avut parte de cateva surprize foarte placute din partea ei. Cand ne hotaram sa mergem intr-o tara straina cum este Israel e important si costul excursiei. Cele ieftine, clar au ceva lipsa fata de celelalte. Fie cazare, fie ghidul strain, fie preotul …….Trebuie sa ne asumam. Ce sa va spun, eu am mers in locurile sfinte pentru mine si pentru familia mea!
  Sa ii multumim bunului Dumnezeu ca am ajuns pe pamantul pe care Dumnezeu intrupat a pasit! Sa ne bucuram de aceasta binecuvantare! Poate a fost o incercare a smereniei si rabdarii!
  Si va doresc ca Dumnezeu sa va ajute sa mai mergeti o data si sa fie asa cum va doriti!

 8. Super proasta parerea!
  Am achizitionat un pachet turistic de la agentia Komsi Travel, care la randul ei a contractat cu tour operatorul Alida Holyday. Desi in anuntul publicitar au anuntat ca excursia este de 6 zile, am beneficiat, in fapt de 4 zile si cateva ore.
  Inainte cu 3-4 zile am primit (tot la insistentele noastre) biletele de avion din care rezulta ca intoarcerea avea loc in ziua a VI a la ora 7 dimineata (ne-am trezit la ora 1 sa ajungem la aeroport neintelegand de ce a trebuit sa mai platim o noapte de cazare) si nicidecum la ora 18 si ceva cat era trecut in anunt.
  Mentionez ca, compania aeriana avea zboruri si seara, nu doar dimineata, cum a tot cautat scuza ( nu as zice tocmai scuza) reprezentantii celor 2 agentii care au vandut un produs nereal.
  Astfel, desi am achizitionat un pachet care era anuntat pompos ca fiind de 6 zile, de fapt am petrecut, de fapt am alergat fara incetare (cu lipsa de somn) 4 zile si cateva ore.
  De asemenea, desi in anuntul prezentat pe site-ul agentiei si in anexa la contract, se stipula clar ca vom beneficia de serviciile unui ghid aceste servicii au lipsit cu desavarsire in primele 3 zile (retineti 3 zile din 4 si cateva ore).
  Sa nu mai spun ca autocarul care trebuia sa fie, conform publicitatii, MODERN a fost, in prima zi, o rabla care s-a stricat si care ne-a determinat sa stam cateva ore intr-o asteptare pe marginea drumului (obositi, nemancati si cu nevoi fiziologice firesti).
  Nici autocarul din urmatoarele 2 zile nu poate fi numit MODERN (norocul nostru ca a mers).
  Despre hoteluri pot sa spun ca numai de 4 si 5 stele nu aratau (erau de max 2 stele de Romania).
  Concluzia este ca nu trebuie sa achizitionati un astfel de pachet turistic de la la KOMSI TRAVEL si de la ALIDA HOLYDAY ca o excursie spirituala se transforma intr-un galop, sunteti mintiti, va simtiti pacaliti, nu aveti timp sa traiti momentele magice ale pamantului sfant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.