Istoria interzisa – Mistere in Yakutia

Yakutia este o regiune vasta si dura in nordul indepartat al Rusiei. Putini sunt temerarii care se avanta in aceste locuri despre care vanatorii si pescarii relateaza povesti uimitoare.

Locul abunda de zone cu anomalii geomagnetice si yakutii vorbesc despre misterele locului din vechile legende.

yakutia2

Coltii de stanca insirati pe crestele muntilor par a fi spatele unui dinozaur urias ce sta ascuns de privirile curiosilor. Tot acolo in Yakutia exista si “Instalatia din Yakutia, arma care pulverizeaza meteoritii ce pun in pericol omenirea – Vezi articol – Baza extraterestra din Yakutia sau Misterele din Valea Mortii – Yakutia )

In zona bazinului hidrografic Indigirka, frumusetea si originalitatea peisajului natural incanta putinii turisti ce se avanta acolo.

indigirka1

Despre aceste locuri, samanii yakuti povestesc ca locul are puteri tamaduitoare, ca exista o energie speciala, foarte diferita de alte energii naturale. Parapsihologii care au mers acolo au confirmat si ei ca zona este speciala, in special la Ulus Neryungri. “Rocile de sticla “din acele locuri au o caracteristica speciala, compozitia lor fiind aproape de cea a smaraldului.

piatra yakutia

piatra yakutia2

Localnicii sustin ca piatra vindeca problemele ochilor si poate readuce chiar si vederea celor orbi.

Legendele locale relateaza despre lumi fantastice, spirite translucide si peisaje stranii pe care le pot observa numai cei care au fost “vindecati” cu aceste pietre de sticla.

indigirka2

Yakutii relateaza si intalniri misterioase cu obiecte zburatoare, legendele abundand in astfel de intamplari. Se pare ca acum 300 de ani aici s-au prabusit avioane necunoscute.

Ratacind prin zonele de impact, vanatorii yakuti au gasit resturi de metal din care si-au fabricat cutite si alte unelte necesare. Nave similare celor cazute cu sute de ani in urma au fost observate pe creasta muntelui in 1924 si 1973.

Martorii oculari care au vazut ultima vizita a unui OZN, l-au descris ca pe o teava de argint foarte mare care plutea fara zgomot deasupra lantului muntos.

ufo cigar

Din cele mai vechi timpuri exista o asociere a navelor misterioase cu afluentul raului Vilyuy, Ygyatta, despre care se spune ca apa de baut pentru Dragonul de foc.

In 1981 a fost observata o nava alungita care a trecut deasupra cursului de apa, avand o viteza foarte mare.

La inceput obiectul a plutit usor deasupra apei pentru o jumatate de ora, apoi s-a scufundat si a reaparut la aproximativ 100 de metri de punctul unde a fost vazut stationand in aer. Dupa ce a iesit din apa s-a marit zburand catre cer pentru ca mai apoi sa devina intunecos si sa dispara din raza vizuala a martorilor.

ozn0

In anii ’90 micul lac Balyktaah-Ebe, a primit vizite frecvente ale unor obiecte zburatoare neidentificate. Potrivit satenilor navele formau un fel de tornade pesuprafata apei. Curiosii au fost insa afectati si s-au plans de dureri de cap severe, au fost pentru cateva minute dezorientati care la unii a durat si 2-3 zile.

Satul Naiahy a capatat o faima rea si oamenii au inceput sa se mute de acolo.

lac

Yakutia are si faima renumitelor “Cazane”, ascunse sub pamant.( Vezi si Arma din Yakutia a salvat vineri Rusia ? )

Localnicii spun ca “Instalatia antica” scoate uneori niste sunete ce seamana cu mormaitul unui urs ranit.

In lacul Labynkyr la 100 kilometri de Oymyakon sta ascuns un monstru care mananca copii. Este acoperit cu solzi grosi, are o creasta gri si emite un bazait ca de Colibri, spun cu teama yakutii. ( Sa fie un submersibil oare ? )

yakutia

In 2011 controlorii de zbor ai unui aeroport din Siberia au vazut pe radar un OZN si au auzit un casti un fel de mieunat. Nava avea o viteza foarte mare si schimba brusc directia de mers in zorii diminetii. Frecventa radio a aviatiei din Yakutsk a fost interferata de cea a obiectului necunoscut.

Oficialii nu au comentat incidentul.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

yakutia5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.