Istoria armei nucleare moderne incepe cu scrisoarea trimisa de Albert Einstein la 2 august 1939 presedintelui Franklin D. Roosevelt. La scurt timp guvernul SUA a lansat proiectul de realizare a armei nucleare cunoscut sub numele de “Proiectul Manhattan”. Deoarece pentru realizarea armei nucleare era nevoie de uraniu imbogatit a fost construita la Oak Ridge – Tennessee o instalatie de imbogatire prin procedeul de difuzie gazoasa, pus la punct de Harold Urey, iar la Universitatea California Ernest Lawrence a pus la punct procedeul separarii magnetice a izotopilor uraniului.
Prima arma nucleara a fost testata la 16 iulie 1945 în desertul New Mexico.
Mohenjo-Daro a fost un oras antic apartinand civilizatiei Vaii Indusului, situat la cca. 80 km sud-vest de actualul oras pakistanez Sukkur, Sindth. Numele sau inseamna “colina celor morti”.
Mohenjo Daro, a fost construit cca. in anul 2.600 i.e.n. si abandonat cam in anul 1.700 i.e.n. , descoperit de arheologi in anul 1922 in timpul construirii unei cai ferate, cand lucratorii au inceput sa sape chiar langa colina. Ultimele sapaturi facute in zona au fost intre 1964-1965 de catre o echipa condusa de George Dales. In anii ’80 arheologii au folosit tehnici mai putin invazive, sondare de suprafata sau locala, pentru a aduna mai multe informatii.
Orasul avea o piata centrala mare, strazi, grupuri de gospodarii, fantani, era bine fortificat si avea turnuri de paza. Existau si cladiri mari, probabil folosite la adunari si chiar un complec cu 78 de camere, probabil o resedinta preoteasca. Mohenjo Daro a fost distrus si reconstruit succesiv de cel putin sapte ori. In 2012, arheologii pakistanezi avertizat ca, fara masuri de conservare imbunatatite, site-ul ar putea disparea pana in anul 2030.
Harappa este un oras in regiunea Punjab din nord-estul Pakistanului. Aici au fost descoperite ruinele unui antic oras fortificat, care a exista intre 3300 i.e.n. si 1600 i.e.n. Se crede ca numarul de locuitori era de circa 40.000 de persoane, foarte mare pentru acea vreme.
In timp ce faceau excavari la Mohenjo Daro si Harappa, arheologii au descoperit foarte multe schelete care i-au facut sa se gandeasca la un scenariu scocant, mai ales ca multe dintre schelete se aflau pe strazi. Aproape toata populatia orasului Mohenjo Daro a murit pe strada. Asezarea scheletelor arata ca unii au incercat sa isi protejeze rudele, copii etc. Uimitor este ca oamenii de stiinta au gasit contaminare.. radioactiva in zona. Strazile din Mohenjo Daro erau pline de “bucati de sticla negre” – tectite.(Tectitele sunt roci din sticla formate natural la locul de impact al unui meteorit cu suprafata pamantului; – denumirea provine din greaca tektos = topit – Compozitia chimica este: sticla naturala de silicati 75% în combinatie cu aluminiu, fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, titan si mangan. wikipedia)
“Cand prima bomba atomica exploda in New Mexico, nisipul desertului suferea aceasta ciudata metamorfoza, transformandu-se in mici bucati de sticla de culoare verde.
Acesta este teoria de la care o echipa de arheologi californieni care a a efectuat in aceasta vara sapaturi in zona vaii Eufratului a pornit in lansarea unei ipoteze de senzatie. Americanii au descoperit urmele unei vechi civilizatii, datând de acum 8000 de ani si, printre ruinele asezarilor antice, aceleasi mici bucati de sticla… Ei sugereaza ca formatiunile sticloase descoperite in valea Eufratului nu pot fi decat rezultatul unui antic razboi atomic! in multe cazuri, in desert s-au gasit tectite, dar nu si craterele provocate de meteoritii ce le-ar fi servit drept cauza. Singura explicatie rationala in acest caz mi se pare a fi cea a unui razboi atomic, desfasurat in zorii civilizatiei umane, chiar in punctele care au reprezentat focarele acestei civilizatii.” magazin
Bucatile de sticla de la Mohenjo Daro arata ca orasul a fost atacat de o caldura fantastica, totul fiind topit. Cercetatorii au descoperit ca moartea oamenilor si animalelor s-a produs instantaneu. A fost gasit si epicentrul exploziei de aproximativ 50 de metri ca diametru, unde toate casele au fost complet distruse.
Epopeea antica indiana Mahabharata aminteste de arme sofisticate si razboaie intre zei – “atunci cand scoica a lovit pamantul, intunericul a acoperit cerul, tornadele si furtunile au distrus orasele. O explozie distrugatoare a transformat zeci de oameni si animale in cenusa. Taranii, orasenii si razboinicii s-au aruncat in rau pentru a se spala de praful otravitor.”
David Davenport a petrecut 12 ani studiind vechile scrieri hinduse si a luat mostre de la Mohenjo Daro. In cartea lui “Distrugere atomica in anul 2000 inainte de Hristos”, aparuta in 1979, scrie despre descoperirile sale si si considera sa urmele gasite la Mohenjo Daro seamana foarte bine cu cele gasite la Nagasaki. In epicentrul exploziei totul a fost topit, cristalizat si topit.
In Mahabharata se aminteste despre explozie – care a fost extrem de fierbinte, de o mie de ori mai luminoasa decat Soarele, a crescut in stralucire si a transformat orasul in cenusa.Apa a fiert,cacii si carele de razboi au ars, cadavrele au fost si ele arse de caldura teribila, astfel incat nu mai aratau ca oamenii. A fost o priveliste ingrozitoare. Textele spun ca locuitorilor orasului li s-au dat sapte zile pentru a parasi locul care era pe cale de a fi distrus.
La 60 de metri de centrul exploziei caramizile erau topite pe fata exterioara, aratand amploarea exploziei si temperatura foarte mare. Acest eveniment a fost consemnat in texte vechi de 4000 de ani.
Ramasitele indiene de la Mohenjo Daro si Harappa, abandonarea lor brusca si descoperirea unui loc antic acoperit cu cenusa radioactiva este una din posibilele dovezi ca au existat arme foarte avansate tehnologic in antichitate, chiar si razboaie atomice. Exista dovezi pe Pamant ca extraterestrii au fost aici, au trait printre oameni si au vizitat Terra. Exista multe teorii, scenarii si mistere legate de Atlantida, piramidele din Egipt, Liniile Nazca, etc. Sustinatorii teoriei extraterestrilor antici cred ca Mohenjo Daro si Harappa au fost distruse de explozii atomice. La Rajahstan, India au fost efectuate cercetari abia dupa ce s-a observat o rata mare a malformatiilor congenitale si imbolnavirilor de cancer. Nivelul radiatilor inregistrat a fost atat de mare incat specialistii indieni au inchis zona. Oamenii de stiinta au gasit dovezi ale unor explozii atomice cu vechimi cuprinse intre 8.000 si 12.000 de ani. Arheologul Francis Taylor este de parere ca unele gravuri antice descoperite in temple, sunt un fel de rugaciuni ca “marea lumina” sa nu le distruga orasul. “Este uimitor ca civilizatiile antice sa isi imagineze ca unele civilizatii aveau tehnologie nuclear inainte ca ea sa fie descoperita(de lumea moderna). Cenusa radioactiva ofera credibilitate relatarilor antice indiene care descriu razboaie atomice.”
Un crater urias gasit in apropiere de Mubai pare a fi locul unei alte explozii atomice. Craterul Lonar are diametrul de aproximativ 2.150 de metri si este situat la 400 de kilometri nord est de Mumbai, si poate fi unul din locurile unde s-a dus un razboi atomic acum 50.000 de ani. Nu au fost gasite resturi de meteorit in zona de impact si nici in vecinatate, doar un crater in bazalt. Datele conclud spre o presiune ce depaseste 600.000 de atmosfere, caldura intensa, brusca( indicata de micile sfere de sticla). (adaptare dupa Philip Coppens)
Cu cele 90 000 de versuri ale ei, Mahabharata este cea mai lunga epopee din literatura universala. Tema principala este conflictul între doua semintii de Bharatizi: descendentii lui Kuru (cei 100 de Kaurava) si cei ai lui Pându (cei cinci Pândava).
Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.