Istoria ascunsa – Razboaiele atomice din antichitate au format desertul ?

Despre desert, Dex-ul ne spune ca este o ” Regiune intinsa, nisipoasa, cu ploi putine, lipsita de vegetatie ti cu populatie foarte rara” Wikipedia ne lamureste asupra desertului – “Relieful deserturilor este un relief climatic. In deserturi, lipsa vegetatiei si a solurilor face ca agentii morfogenetici sa intre in contact direct cu roca si ca urmare sa se creeze un relief specific.”

Dupa cum se poate observa pe harta, zonele desertice sunt aleatorii pe Terra, nu au o localizare identica pe aceleasi coordonate.

desert

Este greu de crezut ca in antichitate “omul primitiv” reusea sa foloseasca arme nucleare insa exista numeroase dovezi care vin in sprijinul acestor teorii.

Biblia ne relateza ca “Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul. Si a stricat cetatile acestea, toate împrejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia. Femeia lui Lot însa s-a uitat înapoi si s-a prefacut în stâlp de sare.” si ne mai spune ca “Si, cautând spre Sodoma si Gomora si spre toate împrejurimile lor, a vazut ridicându-se de la pamânt fumegare, ca fumul dintr-un cuptor.”

Astfel de descrieri ilustreaza niste evenimente destul de apocaliptice.

sodoma si gomora

Legendele arabe spun ca atat de multe gaze toxice ies din Marea Moarta, ca pasarile nu ar putea zbura peste ea , ci ar muri inainte de a ajunge de cealalta parte .

Marea Moarta a fost explorata pentru prima data in timpurile moderne , in 1848 , cand WF Lynch , un geolog american , a condus o expeditie in zona . El a adus la tarm de nave de cercetare. Lynch si echipa sa au descoperit ca legendele erau corecte si ca un om nu s-ar putea scufunda in mare . De asemenea, ei au realizat cercetari in apa marii , observand adancimea saneobisnuita si zona de mica adancime Aceasta zona este considerata a fi amplasata pe locul unde se afla candva valea Sidim.

marea moarta

Numele de „Marea Moarta” este atribuita lui Hieronymus (secolul IV). Inainte era numita „Marea de sare” sau „Marea de asfalt”. Numele de „Marea Moarta” nu este deloc exagerat: datorita salinitatii ridicate aici nu este posibila viata. Denumirea de „Marea Moarta” a fost data de grecul Pausanias, cel care a si cercetat-o pentru prima data.

marea moarta2

Exista o teorie conform careia Marea Moarta s-a produs in urma unui seism catastrofal. Arabii o numesc Jebel Usdum , un nume vechi , care pastreaza in el cuvantul ” Sodoma ” .

La sfarsitul anului 1999, Michael Sanders si echipa lui a descoperit ceea ce par a fi ramasitele, acoperite cu sare, ale unei asezari antice pe fundul marii .

sanders marea moarta

Sanders a descoperit o harta datand din 1650 , care i-a intarit convingerea ca site-urile celor doua orase ar putea fi sub bazinul de nord , mai degraba decat pe marginea de sud a Marii Moarte.

Locatia gasita Sanders pentru Sodoma si Gomora , in partea de nord a Marii Moarte , este in contradictie cu istoria si geologia. Prin urmare, ne-am intoarce la populara teorie ca aceste orase nu au fost distruse intr-un cataclism geologic , ci a fost un atac deliberat, o apocalipsa , care a folosit tehnologia contra naturii . Au fost oare Sodoma si Gomora atacatate cu arme atomice , asa cum au fost Hiroshima si Nagasaki ?

Sodom and Gomorrah

Cercetatorul LM Lewis , in cartea sa ” Footprints on the Sands of Time” , sustine ca atat Sodoma cat si Gomora au fost distruse de arme atomice si ca stalpii de sare si continutul ridicat de sare din jurul Marii Moarte sunt dovezi ale unei explozii nucleare. Lewis sustine ca in cazul in care pilonii de sare de la Marea Moarta ar fi fost dinsare obisnuita , ei ar fi disparut datorita ploilor periodice . Acest piloni sunt facuti dintr-un tip de sare creat doar prin reactie nucleara ( cum ar fi o explozie atomica), sustine el. Acesti piloni de sare sunt intr-adevar foarte vechi si sunt inca in picioare.

marea moarta pilon

marea moarta pilon2

Sodoma a fost distrusa in 1898 î.Hr.

Arheologii au descoperit dovezi in India si Pakistan, care indica faptul ca unele orase au fost distruse in explozii atomice.

Cand au fost efectuate sapaturi de Harappa si Mohenjo-Daro si s-a ajuns la nivelul strazii, s-au descoperit schelete imprastiate in tot orasul, cu oameni care se tin de mana, ca si cum o catastrofa i-a lovit brusc luanadu-i prin surprindere. Oamenii era culcati, neingropati pe strazile din oras. Aceste schelete sunt de mii de ani, chiar si dupa standardele arheologice traditionale. Ce ar putea cauza un astfel de lucru? Nu exista nici o cauza aparenta desi au decedat de o moarte violenta. Aceste schelete sunt printre cele mai radioactive gasite vreodata, la fel cu cele de la Nagasaki si Hiroshima. Oamenii de stiinta sovietici gasit un schelet care avea un nivel radioactiv de 50 de ori mai mare decat normal.

Mohenjo-Daro

Mohenjo-Daro2

Istoria interzisa – razboi atomic in antichitate ? Mistere la Mohenjo-Daro

In multe locuri din lume legendele antice povestesc despre razboaie distrugatoare ce au avut loc in trecutul indepartat. Se pare ca toate aceste locuri corespund zonelor desertice mari ce se afla pe Terra. Conform unor legende chineze exista astfel de locuri de batalie si in desertul Gobi, in Valea Indusului si chiar Egipt. Ascunse sub valuri de nisip sunt si zone desertice din Mongolia, America sau Australia.

In multe locuri din desertul Gobi au fost descperite urme ale unor temperaturi extrem de mari, total neobisnuite ce nu pot avea cauze naturale. Acolo exista si diverse depresiuni si dealuri cum s-au format si dupa exploziile atomice din Japonia.

Gobi

In decembrie 1932, Patrick Clayton inspecta platoul Saad cand rotile masinii in care se afla a scos la iveala un tip de sticla galben – verzuie. Nimic neobisnuit probabil dar uimitor este faptul ca sticla gasita acolo este extrem de pura, 98% siliciu! Sticla a fost folosita si pentru bijuterii, inclusiv in mormantul lui Tutankamon a fost gasit o brosa scarabeu din acest material. Intr-un articol aparut in revista New Scientist, din 1999, se face referire la misterioasa bucata de sticla gasita in desert. Este cea mai pura gasita vreodata in lume si peste ea sunt tone de nisip desertic. Una din bucatile gasite ulterior are 26 de kg. Se pare ca a fost o sticla ce a fost distrusa de forte colosale. Sticla contine iridiu ceea ce ii face pe unii sa creada ca s-a format la impactul cu un corp cosmic. Ciudat este ca sticla este foarte pura. Nu exista dovezi ale unui impact atat de mare in zona, nu a fost gasit niciun crater, chiar daca au fost realizate sondari cu aparatura specializata.

sticla ehipt

Si in Libia au fost descoperite bucati de sticla cu o puritate de 97%, cele mai mari cantarind 16 kg. Sunt deculoare galben- verzuie si au calitatile pietrelor pretioase. Bucatile de sticla au fost gasite la aceeasi adancime si exista urme de explozie.

Cine si de ce s-a razboit in antichitate cu astfel de arme periculoase ? Unde sunt “zeii” despre care vorbesc vechile legende din toata lumea ?

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

desert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.