Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Uriasii din America de Sud

Cei obisnuiti cu misterele si interesati de istoria nescrisa a Pamantului isi amintesc cu siguranta despre legendarii oameni albi din jungla. Despre ei s-a scris in urma cu peste 40 de ani iar noile descoperiri vin sa confirme ca legendele antice nu sunt doar inventii. Ce spuneau scriitorii despre acesti oameni albi : ca sunt foarte inalti, au trup statuar, par blond, ochi albastri si sunt descendenti ai zeilor.

Printre bastinasii junglei amazoniene si nu numai, oamenii albi pareau ca o mana de perle intr-o mare de carbune.

Intr-un articol mai vechi scriam despre diverse intalniri ale europenilor cu uriasii americani.

Magellan si uriasii din Patagonia

Ei bine arheologii au facut o descoperire care vine sa sustina vechile observatii ale exploratorilor – scheletele unor uriasi au fost gasite in Peru si Ecuador.

Echipa condusa de Russell Dement a gasit ramasitele unor oameni care aveau o inaltime cuprinsa intre 213 si 243 cm. Expertii sunt de parere ca osemintele pot fi datate in perioada 1400 – mijlocul anului 1500.Este prea devreme pentru a trage concluzii deoarece sapaturile sunt la inceput. Este posibil sa existe explicatii ale antropologilor pentru marimea deosebita a osemintelor.

In 2013 la Cuenca, Ecuador au fost gasite schelete gigantice pe locul tribului Shuar. Ramarisetele umane au fost aduse la suprafata de inundatiile puternice. Scheletul era al unei femei ce a trait cu aproximativ 600 de ani in urma si care avea o inaltime de 223,5 cm.

Ramasitele gasite de echipa lui Russell Dement au fost duse in Germania pentru cercetari amanuntite. Dement a studiat comunitatile indigene amazoniene timp de peste doua decenii si a auzit legende privind „oameni foarte înalti si cu pielea palida care au trait în apropiere”.

Pentru a putea face o comparatie, sa ne gandim ca cel mai inalt om din lume este turcul Sultan Kosen, care are o inaltime de 2,51 metri.

Exit mobile version