Uriasii din Biblie – artefacte uimitoare

“În vremea aceea s-au ivit pe pamânt uriasi, mai cu seama de când fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime.” (Facerea 6:4)

Cercetarile ulterioare au venit in sprijinul textelor biblice cu pasi mici dar siguri. Cartea Sfanta aminteste de uriasi in diverse pasaje, deci putem concluziona ca nu este ceva intamplator.

“Acolo au fost uriasii cei vestiti, înalti la statura si iscusiti în razboi. Nu pe acestia i-a ales Dumnezeu, nici calea stiintei nu le-a dat; Pierit-au pentru ca n-au avut întelepciune; pierit-au prin nebunia lor.” (Baruh, Cap. 3: 26-28)

“Ca Tu esti Cel Care ai facut toate si toate le stapânesti; Doamne, drept esti, Cel care judeci pe cei care cu semetie si cu trufie se poarta. Tu pe cei care mai înainte au facut strâmbatate, între care si uriasi erau, care intru vitejie si întru îndrazneala nadajduiau, i-ai pierdut, aducând peste ei apa nemasurata.” (Cartea a 3-a a macabeilor, 2:3-4)

“Atunci a iesit din tabara Filistenilor un luptator cu numele Goliat, din Gat. Acesta era la statura de sase coti si o palma. Pe cap avea coif de arama si era îmbracat cu platosa în solzi; greutatea platosei lui cântarea cinci mii de sicli de arama; În picioare avea cizme cu tureci de arama si la umar purta un scut de arama. Coada sulitei lui era ca sulul de la razboaiele de tesut, iar fierul sulitei era de sase sute sicli de fier, si înaintea lui mergea purtatorul lui de arme.” (Regi I 17:4-7)

uriasi

In toata lumea exista numeroase legende care sustin prezenta gigantilor biblici si deasemeni exista artefacte care par uriase pentru oamenii zilelor noastre.

Urmele unor talpi enorme au ramas in piatra si uimesc pe cei ce le vad. Ale cui au fost ? Unde sunt cei ce au pasit candva pe Terra ?!?

Paraguay

urias Paraguay

India

uriasIndia

Russia, Ural

urias talpa5

Klaus Dona, Africa de Sud

uriasMichael-Tellinger-Klaus-Dona

Russia, Primorsky Krai

urias picior 1

urias Rusia

Mexic, Cerro Verde

urias picior

uriasmichael-tellinger

Michael Tellinger , Africa de Sud

urias3

La unele popoare mitologia vorbeste despre demoni uriasi, constructii ce sfideaza tehnologia moderna exista pe toate continentele, legendele abunda in istorioare despre oameni foarte mari, unii cu o forta neobisnuita. Ca urmele sa ramana imprimate in roca, este necesar ca acei indivizi sa fi calcat pe roca moale.

In diverse muzee pot fi gasite exponate disproportionate pentru omul modern.

Pier Gerlofs Donia a fost un pirat rebel ce a trait intre secolele XV-XVI. Sabia lui se afla la muzeul din Leeuwarden. Nu vi se pare un pic prea mare ?1?

urias Grutte-Pier-Sword

urias sabie3

Cine folosea aceste sabii uriase aflate la muzeul din Topkapi, Istanbul ?!?

Topkapi, Istanbul

 

urias sabii istanbuljpg

In Mexic puteti citi carti uriase fara ochelari, doar ca va trebuie probabil o scara ca sa aveti o privire de ansamblu. Ma repet – stramosii nostri aveau o adevarata fobie pentru lucruri inutile sau erau putin cam nebuni ? De ce construiau cladiri gigantice, scriau carti pentru uriasi, etc. Cui foloseau ? Aveau si ei Cartea recordurilor ?

urias carte mexic 2

urias carte mexic

urias carte4

Aceste carti lungi de aproape un metru contin diverse scrieri si informatii religioase. Ca sa poata citi o astfel de carte, omul modern are nevoie de o macara sau cativa vecini pentru a rasfoi filele.

Si vechile picturi egiptene au pastrat creionate unele personaje disproportionate.

uriasbritish-museum-papyrus

uriasi egipt

uriasi egipt3

uriasi egipt1

Potrivit legendelor uriasii au fost cei ce au construit vechile temple si piramide egiptene.

Desi exista astfel de artefacte, intrebarile nu primesc raspunsuri multumitoare. Cine au fost uriasii si unde au disparut ?!?

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

© http://portal.tfm.ro/

urias mexic

urias Anu

urias egipt4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.