Magellan si uriasii din Patagonia

Legendele si miturile stravechi brodeaza povesti uimitoare si descriu cu lux de amanunte, uriasii. Nici Biblia nu ii ignora, existand relatari despre gigantii ce umblau candva pe Pamant.

Hercule, Goliat, cyclopii, sunt personaje legendare despre care am auzit cu totii. Fernando Magellan a fost primul care a navigat spre vest pornind din Europa pentru a ajunge in Asia, primul european care a navigat în Oceanul Pacific si primul care a condus o expeditie in jurul lumii.

magellan-01

Cand a ajuns in partea de sud a Americii de Sud, unde este acum Argentina, la o intrare pe care a numit-o San Julian, el a intalnit oameni foarte inalti., Erau atat de inalti incat marinarii le ajungeau abia la brau. Ei au reusit sa captureze doi tineri giganti, care au murit insa in drumul pe mare.

magellan-03

Magellan a fost primul european care a intalnit uriasii din Patagonia, dar au mai fost astfel de intalniri! Exploratorii spanioli au urmat, apoi englezii si olandezii. Ei au vazut uriasi, de pana mai inalti de 3 metri!

patagonia uriasi

Intr-o zi, pe neasteptate am vazut un urias in apropiere de Puerto San Julian, Argentina. Era aproape gol, dansa, sarea si canta in timp ce arunca in sus cu nisip. Magellan si-a trimis unul din oameni sa il linisteasca si incercand sa ii arate prietenia. Marinarul a reusit sa il aduca pe urias la Magellan, care astepta pe o mica insula. Gigantul a inceput sa arate spre cer, crezand ca europenii erau vizitatori stelari. Cel mai inalt om din echipaj abia daca ii ajungea pana la brau, povestea unul din apropiatii lui Magellan.

argentina

Exploratorii care au vizitat Americia de Sud au gasit oameni foarte inalti, giganti. Spaniolul Francisco Pizarro González, a fost unul dintre cei mai celebri conchistadori spanioli, cuceritorul Imperiului Inca. El nu a vazut uriasi, dar unii oameni erau foarte inalti , regii si familiile lor. Ei pareau sa fie de rasa cu totul diferita decat celelalte – avand caracteristici europene.

urias

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.