Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Vânzari pe Internet

A venit, a venit toamna… momentul în care nu doar codrii se umplu de culorile tari si calde ale pamântului. Octombrie este luna în care gospodinele încarca rafturile camarilor cu dulceturi, compoturi sau felurite muraturi. Îti vine sa tot adulmeci în jurul bucatariilor de tara mirosurile delicioase care se împletesc cu fumul de lemn ars în sobe.

La tara, gospodariile forfotesc de miscare. Nu e timp pentru leneveala, nici macar duminica, zi în care, dupa ce ies de la slujba, taranii iau calea padurii dupa ciuperci. Mai demult, cucii, cunoscuti în alte locuri drept “piciorul caprioarei”, erau feliati si uscati pe scânduri de lemn în cuptoarele de pâine, în timp ce ghebele erau pastrate în borcane mari cu saratura. Mai nou, ciupercile se fierb si se tin în lazile frigorifice, în timp ce ghebele se cauta mult pentru zacusca. Sub gerul din ultima vreme, plantele din gradini au terminat cu rodul: gospodinele au cules deja ardeii, gogonelele si au scos zarzavaturile. Doar verzele au mai ramas sa faca fata frigului noptilor.

Cum rareori micii producatori îsi permit standuri în piete (de exemplu, o masa în pietele din Deva se închiriaza cu zeci de lei pe zi), a luat nastere o platforma dedicata celor care vor sa-si vânda produsele: “În tara noastra exista o veche traditie în ce priveste productia agricola, însa micii producatori, care cultiva pamântul cu dedicare si pasiune, au rareori acces la rafturile magazinelor sau la pietele din orase. Platforma MiciProducatori.ro vine ca un raspuns la cererea tot mai mare de produse românesti si este menita sa îi puna în contact direct pe producatorii români cu consumatorii individuali sau cu cei din categoria HORECA (…). Învatam împreuna sa consumam local, sustenabil si sa ne reîntoarcem la valorile autohtone”, se arata pe platforma. Câteva zeci de producatori, în speciali cei care au de vânzare produse pregatite în casa, s-au înscris deja pe site si îsi asteapta cumparatorii. replicahd

Exit mobile version