Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Icoana Sfantului Efrem cel Nou care izvoraste Mir

Anul trecut imi spune cineva despre o icoana deosebita care izvoraste Mir. Am cautat pe internet si m-am lamurit un pic despre ce era vorba. Sfantul Efrem cel Nou este cel mai nou intrat in viata mea, un Sfant minunat al carui ajutor l-am observat in cele mai ciudate momente. Chiar daca as fi avut orbul gainilor tot as fi remarcat ajutorul Marelui Mucenic Efrem cel Nou.

Ultimele clipe din viata acestui mare Sfant m-au impresionat si nici acum, dupa atatea luni( de cand am citit viata Sfantului ), nu-mi pot explica de ce sunt unii oameni atat de rai.

Pentru cei ce nu au auzit de Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri recomand un articol scris cu ceva timp in urma – Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou – grabnic ajutator al celor in necaz

Ajutorul Sfantului este foarte rapid. Uimitor. Neasteptat. Un biet muritor de rand ramane buimac gandind ca nu este demn de un astfel de ajutor dar in disperare de cauza il cere. Ei bine, il si primeste. Ciudat este ca exista cazuri in care Sfantul Efrem vine in viata voastra, efectiv va treziti cu o carte, iconita, acatist, etc. Nu il ignorati si sa nu va imaginati ca este o intamplare.

Vezi si Un miracol socant al Sfantului Efrem din Nea Makri

Sfantul Efrem cel Nou a vindecat leucemia

Am aflat tot de pe internet ca la Cluj se gaseste un papuc care a stat un timp pe Sfintele Moaste din Nea Makri. Ma gandeam cu regret ca este cam departe si ezitarile mele au avut un final cu totul neasteptat – in Bucuresti, in cartierul Pajura se afla un mic Paraclis. Printre alte lucruri minunate sunt si icoane cu Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Sfantul Luca din Crimeeea, etc si.. un papuc! Acest papucel din catifea a stat si el tot la Sfintele Moaste din Nea Makri.

Vezi articolul Papucul Sfantului Efrem cel Nou sau Un nou Sfant care face minuni

Cu riscul de a ma repeta, marturisesc fara motive ascunse ca Sfantul Efrem cel Nou a intrat in viata mea pe neasteptate si efectiv m-a uimit cu ajutorul pe care mi l-a dat in diverse cazuri.

Sa revenim insa la Icoana Sfantului Efrem cel Nou care izvoraste Mir. Mi-a spus cineva cu totul intamplator ca aceasta icoana a stat un timp la Manastirea Sihastria Raraului, apoi intr-un bloc din cartierul Pantelimon. ( sper sa nu incurc ceva). Persoana in cauza a simtit mireasma de Mir cu mult inainte sa ajunga la destinatie, cateva zeci de metri.

M-am mirat si m-am intrebat: daca ar fi fost un parfum frantuzesc de cea mai buna calitate, cat de mult ar fi trebuit sa toarne cineva ca sa miroasa din strada, in aer liber?!?

Vorbesc cu o alta persoana care imi relateaza aceeasi poveste, a ajuns intamplator la icoana Sfantului Efrem, a simtit miros de Mir din strada, etc.

Daca nu as fi stiut nimic despre Marele Mucenic Efrem si tot m-ar fi impins curiozitatea sa vad despre ce este vorba.

Intreb in stanga si in dreapta si cineva imi spune ca Icoana se afla undeva prin zona Trapezului, sector 3.

Ma apuc sa caut informatii detaliate pe internet si descopar ca incepand din 29 mai 2014, Icoana Izvoratoare de Mir a Sfantului Efrem cel Nou se afla in locatia ” de la covrigaria Ozana spre Autostrada Soarelui se face dreapta inainte de reprezentanta Opel. dupa care se ghideaza dupa afisele de pe stalpii de inalta tensiune. trebuie tinuta strada drept, iar la prima intersectie se merge inainte pe un drum pietruit intre case. Strada pietruita este Strada Sateasca iar in capatul ei cand se termina casele pe stanga se face stanga si in capat este locatia. pe un teren cu doua garaje. ” ( Statia RATB I.O.R 2)

Povestesc unor cunostiinte despre locatie si cineva imi spune ” indiferent ce si cum, este oare locul unei Sfinte Icoane care Izvoraste Mir.. intr-un garaj ?” Am incercat sa gasesc diverse motivatii si m-am hotarat sa ma pornesc la drum. Am gasit locul destul de usor dupa ce ma uitasem in prealabil si pe Google Earth.

Intr-o zona plina de vile nou construite si un teren plin de buruieni se afla un garaj cu usile deschise. 2 barbati cam plictisiti pazeau intrarea sprijiniti de niste banci, mese ?! Inauntru “facea curat” o tanara imbracata in haine obisnuite. Multe icoane peste tot, cateva vaze pline ochi de flori, o masa plina de lumanari, un radio casetofon sau CD player ?!? de unde se auzea un acatist al Sfantului Efrem, o masa la intrarea in garaj ( gen pangar) unde se gaseau acatiste, lumanari, icoane de marimi diferite, carbuni, tamaie, etc. M-am uitat cu mirare si la un capac de cutie plin cu sticlute de Mir. Nu aveau etichete insa 100% proveneau din Europa ( Dragonul Rosu ). Nu stiu insa de unde era Mirul pentru ca cei trei “paznici” jurau ca este de la Icoana. Sincer ? Ma indoiesc, deoarece mireasma din preajma Icoanei difera de parfumul din sticluta. Daca gresesc imi cer scuze, este parerea mea. Nu mi-a cerut nimeni nimic! Exista insa o “cutie a milei” inalta cam de 1 metru unde oamenii pot lasa ceva banuti sau poate chiar si acatiste, pomelnice, etc.

Nu stiu cine citeste acatiste si ce se intampla cu banii, nu este treaba mea sa stiu. Am inteles ca aceasta Icoana este a parintelui Onufrie pe care nu am de ce sa il banuiesc de ganduri rele. Nu era acolo asa ca nu pot sa va povestesc nimic despre dansul.

M-am uitat la Icoana insa. Este mare, cam 1 metru inaltime si cam 40-50 cm latime. Este frumoasa si simpla. Se afla inchisa intr-o “cutie” de sticla si sub ea are un fel de jgheab lat de 5-6 cm. De la acest jgheab se porneste un furtun care se coboara intr-un borcan. Cand am fost eu, borcanul era gol…

Icoana nu sta direct pe jgheab ci avea pus sub ea un prosop alb!! facut aproape sul. Am remarcat faptul ca cel putin in partea exterioara pe care o puteam vedea, prosopul era total uscat!

Este drept insa ca pe fata de masa aflata in fata Icoanei ( inchisa in cutia de sticla ) erau cativa stropi de “ulei” sau ceva similar.

Pozele care sunt pe internet sunt foarte neclare insa pot confirma cu simt de raspundere si seriozitate ceva : aceasta Icoana a fost candva plina de ulei sau Mir, cam pana in dreptul umerilor Sfantului Efrem ! Acum se vedeau stralucind cateva siruri mici, subtiri, asa ca nu vreau sa comentez sau sa fabulez.

Uleiul sau Sfantul Mir au curs de undeva din dreptul umerilor Sfantului Efrem si pana jos, la baza Icoanei. Asta cu siguranta! Nu au fost cativa stropi ci mult, suficient incat sa “mazgaleasca” un pic culorile cu care a fost pictata Icoana.

Chiar daca Pangarul improvizat m-a dus cu gandul la o mica afacere, imi permit sa va dau un sfat: daca aveti posibilitatea sa mergeti la Icoana Izvoratoare de Mir a Sfantului Efrem cel Nou sa nu ezitati!!!

O lumanare, o floare, un leu, un gand sau o mica rugaciune va fi gestul vostru de recunostinta fata de Marele Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri!!!

Repet – nu vreau sa fac reclama si am incercat sa descriu ce am vazut si simtit acolo cu destula responsabilitate si corectitudine.

Sfantul Mare Mucenic Efrem din Nea Makri este cu adevarat grabnic ajutator si nu ezitati sa ii cereti ajutorul. Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Sai, Prin Maica Domnului, Ingeri, Etc dar si prin oameni!

Programul de “vizitare” era afisat – zilnic intre orele 16-21.

Dumnezeu sa va ajute si Sfantul Efrem cel Nou sa va protejeze!

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara citarea sursei.

Sfantul Efrem cel Nou – St. Ephraim of Nea… by Tfmvideo

Exit mobile version