Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou – Nea Makri

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, Grecia – grabnic ajutator si mare facator de minuni (1384 – 1426) – (3 ianuarie si 5 mai)

Moastele Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou au fost descoperite în mod miraculos în anul 1950 si datorita nenumaratelor vindecari miraculoase si a minunilor savârsite de acest Mare Mucenic din Nea Makri, Biserica ortodoxa a Greciei l-a recunoscut ca Sfânt în anul 1998. Anul acesta – 2011 – Sfântul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a fost canonizat si trecut în rândul Sfintilor si de catre Patriarhia Ecumenica de la Constantinopol, conform scrisorii cu numarul de protocol 217 din ziua de 11martie 2011, a Prea Fericitului Patriarh Ecumenic Bartolomeu al Sfintei si Marii Biserici a lui Hristos din Constantinopol. Aceasta hotarâre patriarhala si sinodala a fost comunicata poporului grec prin Enciclica cu nr. 10 din 5 aprilie 2011. Actul patriarhal si sinodal consemneaza faptul ca Sfântul si Slavitul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou – cel din Muntele Neprihanitilor – a fost înscris de curând în dipticele Sfintilor Bisericii Ortodoxe, iar pomenirea sa se savârseste pe data de 5 mai a fiecarui an, iar gasirea Sfintelor sale Moaste se sarbatoreste pe data de 3 ianuarie a fiecarui an.

sf-efrem-cel-noutfm

 

Sarbatoarea canonizarii Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri aavut loc pe data de 5 mai 2011, la Sfânta Manastire a Buneivestiri din Nea Makri, Grecia – manastire care adaposteste Sfintele sale Moaste.

Trimite felicitari cu minunile Sfantului Efrem cel Nou

Uneori, ajutorul Sfântului Efrem cel Nou a venit atât de repede, încât Sfântul i-a ajutat pe unii oameni chiar înainte de a termina rugaciunea catre el sau imediat dupa aceasta.

Sfântul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – face minuni uimitoare si azi si le va veni întotdeauna în ajutor celor care îl cheama cu credinta, evlavie si dragoste, asa dupa cum a marturisit Sfântul Efrem cel Nou însusi unor crestini:

“Nu voi înceta sa vin!”

sfantul-efrem-cel-nou-minuni-in-romania

Mi- am gasit un sfânt protector
Tânarul Antonie, originar din Creta si student la medicina în Serbia, i-a scris maicii starete în aprilie 1994, pentru a-si adauga si el propria marturie la atâtea altele primite. Aflase despre Sfântul Efrem de la o prietena care îi adusese si o carte. Fata îi spusese cât de mare facator de minuni era sfântul si cât de mult ajuta sufletele multîncercate. Înainte cu un an si jumatate tânarul s-a aflat într-o situatie critica în privinta studiilor sale, riscând chiar exmatricularea, lucru care se întâmplase si altora ce se gaseau în aceeasi situatie. La scrierea acestor rânduri catre manastire, a marturisit ca ar fitrebuit sa se gaseasca în anul trei de facultate. Prin interventia minunata a Sfântului Efrem în care începuse sa creada cu ajutorul prietenei lui, se afla acum din nou în primul an, reusind sa scape însa de situatia de a fi dat afara. Prietena l-a uns cu ulei de la candela sfântului înainte de a se duce la scoala sa vada ce se hotarâse în privinta lui. I-a dat slava lui Dumnezeu când nus-a vazut pe lista celor exmatriculati.

În ciuda acestor lucruri a fost nevoit sa ascunda adevarul parintilor sai pentru a nu-i necaji. A marturisit maicii starete nimic nici asa si viata de lenevie de pâna atunci pe care de acum încolo însa si-o dorea cu totul altfel. În acest scop îl ruga pe sfânt sa îl ajute sa îsi ia cu bine examenele, casa nu mai fie nevoit sa puna minciuni parintilor. Voia ca de atunci încolo sa le dea acestora adevarate motive de bucurie, bucurie îndelung cautata si râvnita de-acum de sufletul lui. Stia ca se afla pe drumul cel bun, pe care dobândise si un ajutor de nadejde în persoana Sfântului Efrem, protectorul lui.A rugat-o în scrisoare pe egumena Macaria ca sa faca rugaciuni pentru el, iar sfântului i-a trimis… o poezie…
Sfântul Efrem cel Nou a vindecat complet si rapid cancerul la sân si la stomac

O alta mare minune savârsita deSfântul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din NeaMakri, Grecia – este descrisa de Arhimandritul Tâtos Bouriyakis din Halandari(Grecia). Arhimandritul relateaza- într-o scrisoare pe care a trimis-o la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri (pe 3 noiembrie 1980) -despre sora lui care suferea de înspaimântatoarea boala a cancerului de 5 ani si din aceasta cauza a fost operata la piept. Dar sora Arhimandritului avea si o umflatura mare la pântece de câtiva ani. Timp de 5 ani de zile, bolnava a purtat un brâu, la recomandarea medicilor. Pe data de 23 aprilie, acea doamna a fost binecuvântata cu Sfintele Moaste ale Sfântului Efrem cel Nou si imediat, umflatura a disparut; la fel au disparut si semnele vizibile ale cancerului de la piept. Biopsia facuta ulterior a confirmat vindecarea de cancer.

Asa cum se spune si în Paraclisul sau, Sfântul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri (Grecia) – le vine în ajutor atât oamenilor din Grecia, cât si celor din alte colturi ale lumii- Sfântul Efrem cel Nou nu trece pe nimeni cu vederea, atunci când este chemat în ajutor cu credinta. Vestea minunilor uimitoare pe care le savârseste Sfântul Efrem cel Nou s-a raspândit cu repeziciune în toata lumea. Oameni din toate partile planetei alearga laSfântul Efrem cel Nou, cerându-i ajutorul în toate problemele lor – fie ca e vorba de boli incurabile, primejdii, procese sau alte nevoi. Oamenii fie vin în Grecia, la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri – pentru a se închina la Sfintele Moaste întregi ale Marelui Mucenic-, fie trimit scrisori, pomelnice si daruri la aceasta Sfânta Manastire – pentru a primi ajutorul Sfântului Efrem cel Nou, chiar daca sunt departe de el.

Annunciation to the Theotokos and Saint Ephraim Orthodox Monastery, Nea Makri

Address: Nea Makri

Post Code: 190 05

City: Nea Makri

State/Province: Attica

Country: Greece

Telephone Number: 22940-91202

Fax Number: 22940-50128

Head Priest Email Address: imk@imkifissias.gr

sf-efrem-cel-noutfm2-3

Sfântul Efrem cel Nou a vindecat leucemia

O doamna din Grecia avea o sora care suferea de dureri groaznice de burta, pierdea mult sânge si slabea pe zi cetrece. A fost transportata de urgenta la un spital din Atena, dar tratamentul recomandat de medici nu îi facea niciun bine, dimpotriva îi mergea din ce în ce mai rau. În acele zile, sora bolnavei l-a vazut pe Sfântul Efrem cel Nou iesind din pamânt, înconjurat de o lumina stralucitoare. Sfântul Efrem i-a spus: – Am venit sa te încredintez ca eu o voi vindeca pe sora ta. Promite- mi, doar, ca o vei convinge sa nu se opereze. Si, daca vrei, vino cu mine sa-ti arat oameni cu membrele amputate din pricina acestei boli. Sfântul i-a mai spus ca îi va reînnoi bolnavei sângele, care avea atunci 1,8 milioane de globule rosii. Apoi, Sfântul Efrem cel Nou a condus-o pe sora bolnavei într-un loc în care erau mii de oameni fara mâini si fara picioare. Sfântul Efrem slujea în acel loc si a sfatuit-o sa se împartaseasca regulat. Dupa aceasta vedenie, doamna i-a spus surorii bolnave cu mare emotie tot ce a vazut. În ziua acestei vedenii, analiza sângelui a aratat 3,8 milioane de globule rosii, iar a doua zi arata 3,3 milioane, iar în ziua externarii- 3,8 milioane deglobule rosii. Mai târziu, fosta bolnava de leucemie- vindecata de Marele Mucenic din Nea Makri -si-a botezat copilasul la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou.

Sfântul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a vindecat si un copil paralizat care a fost adus la Manastirea sa de pe Colina Neprihanitilor

De asemenea, a mai vindecat si un alt paralitic tintuit la pat, în urma rugaciunilor staruitoare facute de familia sa. Rudele acestuia veneau în genunchi de multe ori la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou si plângeau la Sfintele sale Moaste, cerând vindecarea paraliticului. Dupa vindecare, omul si-a reînceput lucrul si lucreaza pentru familia lui si da slava lui Dumnezeu si Sfântului Efrem cel Nou pentru vindecarea minunata.

Sfântul Efrem cel Nou a vindecat bolile de inima

O doamna din Atena relateaza maicilor de la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou cum Marele Mucenic din Nea Makri a vindecat-o pe mama ei care era grav bolnava de inima.

Aceasta doamna a mers la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou (care este si Manastirea Buneivestiri) din Nea Makri si l-a rugat fierbinte pe Sfântul Efrem cel Nou sa-i vindece mama. La doua zile dupa vizita facuta la manastire, starea de sanatate a bolnavei s-a îmbunatatit considerabil, iar analizele facute ulterior au confirmarea vindecarea completa.

Dupa aceasta minune, doamna a mers împreuna cu parintii sai la Manastirea Sfântului Efrem cel Nou, ca sa-i multumeasca Marelui Mucenic pentru ajutorul primit. În timp ce vorbea cu stareta manastirii, doamna a simtit o mireasma foarte puternica… de mir.

Trimite felicitari cu minunile Sfantului Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou – St. Ephraim of Nea… by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.