Un miracol socant al Sfantului Efrem din Nea Makri

Lunile treceau si starea mea de sanatate se inrautatea, dar credinta imi era mai puternica, ca niciodata. In plus, nu imi pasa daca traiesc sau mor. Daca am sa mor, am sa ma duc la El, iar daca am sa traiesc va fi datorita rugaciunilor mele.

Era mai bine de un an, de cand medicii cautau un donator pentru mine. Vineri dimineata doctorii m-au anuntat ca transplantul va avea loc in lunea urmatoare. La ora 12 (joi?) am intrat in coma. Toate organele interne mi s-au umplut de lichid si am fost dus la terapie intensiva. Au trecut cateva zile si in tot acest timp am fost incapabil sa imi deschid ochii, dar imi amintesc ca auzeam cele mai dulci melodii pe care le-am auzit in viata mea, pline de pace si liniste.

L-am auzit pe doctor spunandu-le tatalui meu si prietenei mele, ca am un organism puternic, dar cu organle pline delichid si cu atat de putine trombocite, sansele mele de supravietuire sunt foarte mici.

EFREM CEL NOU2

Tatal meu i-a spus medicului ca fiul lui nu va renunta sa lupte pentru viata sa. Amandoi au plecat apoi si am ramas doar prietena mea, mangaindu-ma pe mana. O simteam, dar nu puteam reactiona.

Dintr-o data spatiul din jurul meu s-a umplut de o lumina incredibila, iar cantecele se auzeau tot mai puternice. Nu visam, eram treaz si constient.

Un om foarte inalt, imbracat in haine negre, cu barba si cu o palarie inalta, care aproape ca atingea tavanul a intrat in camera. Era Sf. Efrem cel Nou. S-a apropiat de mine, neluandu-si ochii de la mine si m-a mangaiat pe cap. Mi-a spus: Acum ma va lua …., dupa care a plecat la fel de incet cum a intrat.

Viata, marturii, minuni – Sfantul Efrem cel Nou

EFREM CEL NOU

A doua zi am deschis ochii in salonul de reanimare. Toate rudele mele erau adunate in jurul meu. De indata ce au vazut ca am deschis ochii, au inceput sa se imbratiseze si sa il strige pe doctor.

Cand medicul a venit, a spus ca el nu crede in Dumnezeu sau in sfinti, dar acesta este un miracol. In noaptea care a trecut, tot fluidul a disparut din organe si maduva osoasa si-a reluat functia si a refacut compozitia normala a sangelui, desi nu mi se administrase nici un tratament pentru aceasta.

O saptamana mai tarziu am iesit din spital si inainte de a ma duce acasa, am trecut pe la manastirea Sfantului Efrem cel Nou, din Nea Makri. In timp ce stateam in fata sicriului cu Sfintele Moaste, am auzit trei lovituri ca de baston. Cuprins de emotie am plans tot timpul slujbei.

Astazi , traiesc ca o persoana sanatoasa, dar in fiecare saptamana ma duc la manastire sa imi vad Parintele, sa Ii multumesc, sa imi aduc aminte unde eram si unde sunt acum. De nenumarate ori am simtit prezenta Lui. (marturia unui credincios grec – traducere si adaptare Mist)

Trimite felicitari ortodoxe cu minunile Sfantului Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou – St. Ephraim of Nea… by Tfmvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.