Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Preot cu Har – Si totusi exista.. minuni ! Galerie Foto – Video

Am cautat parca dintotdeauna acel Preot cu Har despre care stiam doar din carti. Ei bine, l-am gasit.

Multumesc tuturor celor ce au scris marturii pe internet si nu numai. Ei stiu cine sunt, chiar daca au folosit diverse pseudonime. Am cautat atat de multi ani incat am impresia ca visez si nu ma pot trezi.

Am plecat impreuna cu un grup de prieteni la Sadinca, la cativa kilometri de Sibiu. Am intalnit romani ce nu credeam sa mai existe si o alta Romanie. Ne-au bagat in casele lor, ne-au oferit din mancarea lor, ne-au povestit viata lor. Nu le-a fost teama si nu i-a fortat nimeni, poate doar Credinta in Dumnezeu. Am ajuns in Ocna Sibiului undeva pe la pranz, cand soarele toropea si pe cer abia daca vedeai cativa nori rataciti. Ne-au intampinat case ingrijite, oameni binevoitori si tufe de trandafiri in floare.

Ucenicul parintelui David

Am vazut zeci de porti impodobite cu semnul crucii, facute din flori. Erau Sanzienele si localnicii isi aduceau omagiul lor marii sarbatori a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Cereau tacut protectia si binecuvantarea Maicii lui Dumnezeu ce nu lasa pe nimeni la nevoie.

Ne-am cazat la o familie ospitaliera ce tine o mica pensiune in zona. Ce am gasit in pozele de pe internet corespunde realitatii, plus linistea zonei, cerul instelat al noptii si firea prietenoasa a proprietarilor. Tot ei ne-au gasit si mijlocul de transport cu care sa putem ajunge la Schitul Sadinca. As putea sa insir mii de cuvinte frumoase la adresa lor, insa niciodata nu voi reusi sa redau concret realitatea. Le voi spune doar “Multumesc”.

Parintele David – Schitul Sadinca by Tfmvideo

 

Am ajuns in Sadinca dupa un drum ce imi amintea de Tara Hategului, de frumusetea peisajului ce te intampina in drumul spre Manastirea Prislop. Lipsesc padurile inlocuite de lanuri de grau stropite cu maci proaspeti si floarea soarelui. Chiar si ultimul sat inainte de Sadinca, Hasag, imi aminteste de oraselul ce isi duce traiul linistit langa Prislop, Hateg. Aveam cateva daruri mici pentru manastire si am intrat uimiti in curtea sfantului locas. Ne-au intampinat chilii de un alb stralucitor, statui imaculate ce se iteau dintre flori si un preot care ne-a lasat fara cuvinte. A fost un vis din care nu am reusit sa ne trezim si chiar daca nu l-am cunoscut pe marele duhovnic Arsenie Boca, prezenta lui o simteam in fiece loc.

Parintele David “ne astepta”. Nu stiu cum de stia ca sosim, dar cu certitudine stia. Un mesager necunoscut il anuntase de venirea noastra si ne-a intampinat cu o caldura si bunatate ce nu poate fi descrisa. Desi se grabea, ne-a ascultat cu rabdare si ne-a lasat plini de uimire si intrebari. Mai exista astfel de preoti ? Ei bine , DA. Acum cateva zile nu as fi spus asa ceva dar acum stau si ma intreb ” Daca un om obisnuit este asa, atunci Hristos cum era ?” Imaginatia mea nu poate sa imi dezvaluie maretia Fiului lui Dumnezeu, este prea mult pentru un biet muritor.

Nu imi gasesc cuvintele sa multumesc parintelui Arsenie Boca si Maicii Domnului. Tocmai am descoperit ca vorbele sunt prea putine si prea seci, neputand cuprinde emotia si recunostiinta.

Ne-am intors din acel loc binecuvantat de Dumnezeu cu un mare dor, o tristete ca nu am stat mai mult, si lacrimi fugare ne-au scaldat ochii. Fotografiile ce sunt puse pe internet cu parintele David sunt seci, nu redau bunatatea si forta acestui om nici cat un bob de grau.

L-am vazut, l-am atins, mi-a vorbit si inca nu pot intelege ca exista si nu a fost o himera. Si totusi exista…. minuni si oameni minunati, trebuie doar sa ii cautam si sa ne rugam sa ne apara in cale.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, sa ne ierte si sa ne daruiasca iubirea Lui curata !

 

 

 

 

 

Un sfant printre noi – Parintele David de la Sadinca a primit Schima Mare

 

Schitul Sadinca

 

Hram: Inaltarea Sfintei Cruci;
Acces: DN1 Sibiu-Alba, dupa 5 km dreapta-Ocna Sibiului-Hasag, apoi stanga-Sadinca; 35 km N de Sibiu;

Egumen: protos. David Stoica

Adresa: sat Sadinca, com. Loamnes, 557126, jud. Sibiu;

 

O marturie despre parintele David

Harta Sibiu – Sadinca prin Ocna Sibiului

Parintele David, Schitul Sadinca Video



Exit mobile version