Parintele Arsenie Boca – Sfantul Paisie Aghioritul – Sfantul Efrem cel Nou – Manastirea Sadinca

Sunt foarte multi romani care au fost in pelerinaje si care i-au indragit pe Sfantul Efem cel Nou, Parintele Arsenie Boca, Sfantul Parinte Paisie Aghioritul sau merg adesea sa ceara sfat si indrumare de la Parintele David de la Sadinca.

Pentru ei avem astazi un dar – rugaciuni, imagini, cuvinte intelepte. Sunt cativa ani de cand echipa Tfm Portal v-a oferit o imagine prelucrata cu Parintele Arsenie Boca. Astazi se gaseste pe zeci de site-uri si materiale video, se vand suveniruri, etc cu ea.

A fost un dar pentru toti cei ce il iubesc pe Parintele Arsenie. Din pacate comerciantii si-au insusit imaginea si desi nu au platit nici macar un leu pe ea, au scos sigla noastra. A fost un cadou gratuit pentru toti si bunul simt ii obliga pe toti sa citeze sursa de preluare.

Arsenie Boca 2015b

Puteti folosi imaginile pe care vi le oferim in scop personal iar cei ce doresc sa le imprime, printeze, etc in scop comercial sa aiba in vedere si sa lase sigla. Nu dorim bani dar vom lua masuri in situatia in care vor sterge adresa noastra – portal.tfm.ro. Imaginile sunt gratuite pentru toti dar cei ce vor sa le vanda nu au voie sa schimbe nimic la ele.

Arsenie Boca 2015 rugaciune

Mormantul parintelui Arsenie, de la manastirea Prislop, constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din tara.

Parintele a lasat cuvintele acestea drept testament: „Eu acum nu va pot ajuta, dar daca am sa plec de aici sa stiti ca v-ajut, numai sa veniti la mine! Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!”.

Arsenie Boca 2015c

Arsenie Boca 2015d

Trimis romanilor de insasi Maica Domnului, parintele Arsenie Boca vegheaza si astazi, dincolo de moarte, asupra noastra.

O fata de 13 ani, oloaga, dintr-un sat din Ardeal, a stat o saptamâna la manastire. Parintele Arsenie a facut rugaciuni asupra fetei, ea fiind pusa pe un scaun în fata altarului. Parintele a întrebat-o : Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu-Tatal, în Maica Domnului? Ea a raspuns: Cred din toata inima. La fel i-a întrebat si pe parintii fetei care au raspuns ca si ei cred. Parintele i-a zis fetei:
Daca crezi, scoala-te si mergi! Ea a raspuns ca nu poate. Atunci Parintele i-a zis iarasi: Daca crezi în Iisus Hristos, scoala-te si vino la mine! Atunci fetita s-a sculat pe picioarele ei, ajutata, si a mers spre Parintele Arsenie. Parintele i-a spus ca atât cât va trai sa nu se duca în lume la distractii, baluri, dansuri si sa se încredinteze în mâinile lui Dumnezeu. Dar dupa 2 ani, la 15 ani, fiind frumoasa, a mers la un bal si astfel la scurt timp fata a murit.
Arsenie Boca rama 2015

Parintele Arsenie ne sfatuia ca atunci cand avem o problema sa spunem de 9 ori rugaciunea Tatal Nostru.

Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este imparatia
Puterea si Slava
In numele Tatalui
Al Fiului
Al Sfantului Duh
Amin.

Arsenie Boca mormant

Un alt Sfant ce patrunde incet dar sigur in inimile romanilor este Sfantul Efrem cel Nou. Minunile pe care le infaptuieste sunt multe, mult mai multe decat ne putem imagina noi. Este un Sfant grabnic ajutator ce vine repede sa ne aline, sa ne scoata din impas.

Sfantul Mare Mucenic Efrem Cel Nou din Nea Makri soseste in viata unora dintre noi pe neasteptate si chiar daca nu ati auzit inca de el nu ezitati sa il rugati sa va ajute.

„Voi face multe minuni” – i-a spus Sfantul Efrem Staretei Macaria cand i s-a aratat nemijlocit.

„Ii voi ajuta pe multi inainte sa vina suferintele!… inainte sa vina nenorocirile”.

Sfantul Efrem cel Nou 2015

Cuviosul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiti parinti care au vietuit la Sfantul Munte Athos.

Parintele Paisie Aghioritul a fost trecut in randul sfintilor. Sfantul Sinod, sub presedintia Sanctitatii Sale, intrunit in sedinta ordinara marti, 13 ianuarie 2015, a aprobat in unanimitate referatul Comisiei Canonice pentru trecerea in randul Sfintilor Bisericii Ortodoxe a monahului Paisie Aghioritul.

“Bunului Dumnezeu insa nu ii place modul salbatic si nemilostiv prin care unii sunt dezradacinati, iar altii rupti, ci modul milostiv (pentru ca si El este milostiv) prin care sunt ajutati semenii nostri cu dragoste si compatimire, deoarece oamenii nu sunt copaci, ci chipuri ale lui Dumnezeu.

Fireste, nimeni nu poate vatama sufletul omului, decat numai el insusi.”

paisie mare 2b

“In incercarile pe care le ingaduie Dumnezeu, fiecare este probat si isi vede singur starea lui duhovniceasca. Si astfel este nevoit sa se smereasca, dupa care primeste har de la Dumnezeu, atunci cand in chip smerit primeste incercarile cu bucurie, ca pe niste medicamente pentru sufletul sau si cu rabdare il slaveste si ii multumeste. Bine este noua ca ingaduie Dumnezeu sa fim incercati, pentru ca altfel am fi avut patimi ascunse si pretentii nesabuite in Ziua Judecatii.

Caci daca le-ar trece cu vederea pe acestea si ne-ar lua in rai asa cum suntem, am crea si acolo probleme. De aceea ingaduie aici ispitele, ca sa ne curete de praf, sa se purifice sufletul nostru cu intristarile si plansetele si astfel sa fini nevoiti sa scapam la Dumnezeu si sa ne aflam mantuirea.”

Saint Paissios Athos

Paisie Suroti

Asa cum soarele alunga ceata si incalzeste, tot astfel si Cuviosul Paisie, prin harisma mangaierii, alunga mahnirea si mangaia pe orice suflet chinuit care se apropia de el. Multi veneau la Parintele Paisie mahniti si plecau usurati sufleteste.

Manastirea Sadinca Sibiu

“Adevarata poveste a parintelui David Stoica (50 de ani) începe însa în alte timpuri si în alte locuri. Cu aproape 40 de ani în urma, într-o chilie de la manastirea Sâmbata de Sus (Brasov), o mâna de oameni asteptau sa-i binecuvânteze parintele Arsenie Boca. Printre ei, David Stoica, un copil de 11 ani, de loc din comuna Comana de Jos, judetul Brasov, care visa sa mearga la Constanta si sa se faca marinar. Parintele Arsenie a intrat în chilie si a început sa-i binecuvânteze pe credinciosi. Pe toti, mai putin pe copilul de 11 ani. „A dat binecuvântare la fiecare, pe cap. Fiind copil, eram cumva mirat cum de mie nu-mi pune mâna parintele pe cap. Atunci eu i-am luat mâna fortat parintelui si i-am pus-o pe capul meu. S-a uitat la mine si a spus: «Calugare, ma arzi! Tu te faci calugar»“, rememoreaza cel care avea sa devina parintele David Stoica, duhovnic cautat astazi de nenumarati credinciosi din toata România. ” adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.