Hrana sanatoasa – puterea gandului – memoria apei – puterea rugaciunii

In fiecare zi primim sfaturi cum sa ne hranim sanatos. Sa nu mancam paine ca are aditivi si facem cancer, sa nu bem sucuri ca au tot felul de compusi care dauneaza sanatatii, sa nu fumam, sa facem sport, sa nu mancam carne rosie, sa mancam legume, etc si lista este infinita. In primul rand stau si ma intreb ” daca toate aceste produse dauneaza sanatatii de ce se gasesc pe piata ? ” De ce nu sunt interzise total, direct de la sursa. Daca un izvor de apa este infestat , logic este sa pui “lacat” la izvor nu sa avertizezi obsesiv populatia. Medicii ne avertizeaza ca antibioticele isi pierd “puterea” si intr-un viitor nu prea indepartat efectul lor va fi zero. Ei afirma ca este posibil ca o simpla julitura sa ne produca moartea. Multi oameni revin la medicina naturista, care “lucreaza” mai mult timp asupra organismului dar nu are efecte adverse. Ceaiuri din tot felul de plante, verdeturi, sucuri naturale, seminte combinate, etc dau rezultate uimitoare chiar in boli incurabile.

Sfintii parinti ne avertizeaza ca boala nu este o pedeapsa ci un blocaj. Dumnezeu nu ne vrea raul insa ne opreste prin boli de la distrugere. Sa luam ca exemplu o banala durere de cap. Omul modern ia repede un algocalmin sau nurofen si rezolva problema, indeparteaza efectul dureros insa cauza ramane. Acea durere de cap nu apare din senin.

Într-o carte celebra, care se cheama Calatorie înspre soare apune, personajul principal este o maimuta. O maimuta poznasa, nascuta dintr-o piatra. Si ea s-a dus sa caute initierea. Un maestru a ajutat-o sa obtina initierea si, astfel, ea a devenit „egala cerului“, nemuritoare. Însa cu toate ca era nemuritoare, maimuta tot facea pozne. Poate e si situatia omului: desi dobândeste atâta stiinta, salbaticia din el nu dispare.
Ei bine, ajungând aceasta maimuta, la un moment dat, în cer, face taraboi printre sfinti, rastoarna niste cazane unde se fierbea elixirul vietii, strica niste tocmeli… Sfintii atunci se supara si se plâng lui Dumnezeu ca o maimuta întoarce totul cu susul în jos. Si atunci Dumnezeu îi spune lui Buddha: „Ia tu maimuta asta, ca e în India, e din tara ta. Ia-o si da-i un leac sa se astâmpere!“ Si Buddha a luat atunci un cerculet de fier, l-a pus pe capul maimutei si l-a fixat bine, ca ea sa nu-s poata da jos, spunându-i: „De câte ori vei calca o lege divina, cercul te va strânge!“ Si a venit maimuta pe Pamânt; cum facea o pozna mare, cerculetul o strângea si atunci se cumintea.
Iata deci ca durerea ei de cap nu era o pedeapsa, ci o informatie ca a încalcat o lege sacra, o lege împotriva vietii.”

In filmul Memoria Apei este relatata o intamplare stranie. Cu totii stim ca apa de mare nu este potabila si poate dauna grav sanatatii. Cu toate acestea un echipaj naufragiat a rezistat zile in sir uimind lumea medicala. Marinarii si-au imaginat ca apa de mare are gust proaspat si dulce, precum apa de izvor si acest “lucru banal” le-a adus salvarea. Rugaciunile oamenilor au avut si ele un impact hotarator asupra viitorului, salvandu-i de la o moarte sigura.

O alta poveste cu talc vine in sprijinul fortei ce exista in fiecare dintre noi. “Conform cronicilor, în anul 1472 abatele Karl Gastinsis a fost arestat în baza unei denuntãri false sI interogat cu privire la probabilitatea ca el sã fi generat o stare maladivã unei doamne importante. Pe când era tinut în temnitã, abatelui i se dãdea în fiecare zi doar o coajã de pâine mucegãitã sI o canã cu apã murdarã si clocitã. Dupã 40 de zile, seful închisorii a constatat ca pãrintele Karl nu numai cã nu era deloc slãbit, ci chiar pãrea cã dobândise sãnãtate si putere, lucru care nu a fãcut decât sã serveascã inchizitorilor drept proba cã abatele avea legaturi cu forte întunecate. Ulterior, sub tortura, Karl Gastinsis a mãrturisit cã recitase o rugãciune asupra apei stricate care îi fusese datã, multumindu-i Domnului pentru încercãrile la care era supus. Dupã aceasta, apa dobândea un gust bun, devenind proaspãtã si limpede.”

“Vindecatorii” spun mereu ca plantele trebuiesc culese in anumite momente ale zilei, ca nu se gasesc oricum si oriunde, etc. Ei stiu cum sa aleaga si cum sa recolteze aceste plante de la parinti sau bunici. Acele plante “traiesc” intr-un mediu natural curat, fara stres, fara sa fie cultivate, etc. Isi extrag seva din locuri curate, unde natura scapa de influenta omului modern. Acolo viata isi urmeaza cursul de sute de ani, plantele se adapteaza in mod natural, fara ingrasaminte sau recoltari controlate. Culegatorii sunt oameni cu frica de Dumnezeu care prefera o rugaciune in detrimentul unui film la moda.

Religia ortodoxa are printre “armele ” sale Aghiazma si Sfanta Impartasanie. Ambele contin apa. Se stie ca “Apa sfiintita” poate “inmulti” o cantitate mare de apa. Corpul uman contine apa in proportie de peste 80%. O persoana care emite ganduri negative isi polueaza propria apa, din care propriul corp ii este alcatuit într-o proportie de 75% pana la 90%. Astfel, acesti oameni isi incarca propria apa in mod negativ. Invataturile marilor duhovnici, ale preotilor cu har, ale sfintilor parinti ne indruma sa gandim pozitiv. Dumnezeu nu vrea distrugerea ci indreptarea noastra. Ideea este sa ne controlam, sa ne dezvoltam armonios pentru sine si intreg. Trebuie sa invatam din greseli si sa avem incredere. Nu putem sa bagam mana in priza fara protectie doar pentru a vedea cum este cand te curentezi. S-ar putea sa nu mai avem sansa sa povestim cuiva ce am simtit.

Despre carne se spune ca mentine in structura ei gandurile si temerile animalului. Odata ingerata ea aduce un plus de agresivitate omului care o ingereaza. Plantele se dezvolta si ele armonios in conditii optime, soare, apa, umbra, etc dar si dragostea fata de ele le ajuta. Sunt unii dintre noi care “vorbesc” cu plantele. Desi sunt considerati “nebuni”, florile lor arata mai frumos, sunt mai verzi, arata mai bine.

Creierul este un filtru. El proceseaza tot ce vine din exterior si invers. Educatia ne obliga sa nu spunem unui om “esti urat” ci eventual sa ii spunem “astazi arati mai bine decat ieri”. Cu totii avem zile bune si mai putin bune. Daca spui cuiva franc “arati groaznic” nu il ajuti, ba chiar ii faci rau. Daca nuantezi si spui “astazi arati mai bine”, ii oferi sansa sa discearna, sa se gandeasca de ce astazi il vezi “mai frumos”, comparabil cu ieri. Va incerca inconstient sa evolueze si nu te va bombarda cu ganduri nergative(telepatice) pentru jignire.

Daca cineva te roaga frumos sa il ajuti, ceva in tine vibreaza. Daca iti cere pe un ton agresiv, te infurii. Este ca si cum ti-ar impune vointa lui fara sa tina cont de a ta. Un cuvant bine ales va deschide orice usa. Conteaza mult cum te prezinti exterior, dar cu siguranta ziua ta va fi diferita chiar daca cel ce iti ureaza sa ai o zi frumoasa este imbracat in zdrente.

Chiar daca nimeni nu ti-o spune tu stii ca esti minunat. Esti un om, un strop din Marea Creatie. Nu esti perfect dar poti mai mult. Esti ca bulbul unui ghiocel ce nu are un aspect comercial prea frumos, insa ascunde in el o floare minunata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.