Machu Picchu si Sfinxul mare din Bucegi

Ruinele orasului Machu Picchu atrag anual mii de vizitatori. Machu Picchu (insemnand “vechiul pisc” in limba Quechua) era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. In inima unui lant de munti acoperiti de un dens covor vegetal, Machu Picchu domina de mai bine de cinci veacuri ingusta si adanca vale a raului Urubamba. Acest cadru natural exceptional a facut din cetatea incasa situl cel mai spectaculos din vechiul Peru. Inaltat pe la 1450 de suveranul incas Pachacuti, Machu Picchu a fost in chip brutal abandonat de locuitorii sai in 1572, apoi uitat. Internautii au studiat fotografiile cu renumitul oras antic si au descoperit figura unui barbat ce pare a scruta cerul.

machu picchu figura 1

In imagine se poate observa o figura umana cu barbie ascutita si nas coroiat.

Cine are curiozitatea sa intoarca imaginea, descopera profilul unui barbat, mult mai vizibil si mai bine conturat.

machu picchu figura 3machu picchu figura4

machu picchu figura 2

Desi mii se romani trec zilnic pe ruta Ploiesti – Brasov, nu multi sunt cei ce stiu ca Sfinxul de langa cabana Babele este de fapt … cel mic. Sfinxul mare este vizibil de la poalele muntilor Bucegi, in mod special traseul Azuga – Busteni. Fotografiile alb negru sunt mai concludente, contrastul descoperind profilul unui barbat tanar ce sta culcat si priveste cerul.

Imagine din Arhiva de fotografii Sculpturi Megalitice Dan Corneliu Braneanu.

Sfinx mare1

Dupa cum puteti observa si figura umana vizibila la Machu Picchu si cea din Bucegi este indreptata spre cer, asteptand parca venirea zeilor ce le-au creat.

Sfinx mare2Sfinx mare3

Sfinx mare4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.