Manastirea Chiajna Giulesti are nevoie de ajutorul nostru

Mai sus cu aproximativ 3 statii de cimitirul Giulesti (unde se afla parintele Ilie Lacatusu), pe linia autobuzului 162, undeva sub pod, in plin camp, se gasesc ruinele Manastirii Chiajna Giulesti.
Hramul Manastirii Chiajna, Giulesti este Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (Ioan Iacob Romanul, sau Sfantul Ioan Iacob de la Neamt) iar al doilea hram este Sfintii Martiri Brancoveni.

La Manastirea Chiajna s-au mutat 2-3 vietuitori de la Manastirea Radu Voda si locuiesc intr-o baraca. Pana la demararea proiectului de incepere a reconstructiei manastirii este nevoie de ajutorul nostru: bani, cuie, materiale de constructie, lemne, saci de ciment, orice. Voluntarii vin sambata, dar sunt asteptati cu draga inima si in timpul saptamanii.

La marginea Bucurestiului, oamenii se strang in mijlocul unui maidan parasit pentru a-l ajuta pe parintele Athanasie (Radu-Voda) la construirea unui Paraclis… Parintele Gavriil s-a mutat si dansul acolo(nici macar nu au unde sa-si incarce telefoanele, nu au sursa de curent). Deocamdata se strang caramizi din daramaturile dimprejur pentru dependinte, iar apoi Parintele spera sa poata ridica si un paraclis. Orice ajutor e binevenit din partea oricui, pentru ca este multa treaba de facut.

Pentru cei ce pot ajuta cu bani:

Manastirea Chiajna Giulesti; cod fiscal:24817347.

Cont: RO096RNCB0090106520680001 BCR LIPSCANI

Staret ieromonah Atanasie Badulescu tel.0720957395

Sfantul Ioan Iacob cel Nou (Hozevitul) este unul dintre cei mai recenti sfinti din Biserica Ortodoxa Romana.
Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, luand în considerare sfintenia vietii Cuviosului Ioan Iacob, si vazand cinstitele sale moaste, l-a trecut in randul sfintilor, la data de 20-21 iunie, 1992, sub numele de “Sfantul Cuvios Ioan de la Neamt – Hozevitul”, fixandu-i-se praznuire pe ziua de 5 august, data mutarii lui la cele vesnice.

Asculta viata Sfantului Ioan Iacob Hozevitul

Mai multe pe Forum

7 comments on “Manastirea Chiajna Giulesti are nevoie de ajutorul nostru

  1. Astazi am fost la Manastirea Radu Voda si am intrebat de Parintele Gavriil, iar cei de acolo mi-au spus ca il gasesc la Manastirea Chijna. Am ramas complet impresionat de simplitatea celor doi care locuiesc acolo si am simtit o caldura in suflet cum nu am mai simtit niciodata. Sunt tanar si am 20 de ani. Din ziua asta, in limita posibilitatilor am sa incerc si am sa ajut cu cat pot pe Parintele Gavriil ca merita si este un extraordinar. Cu caldura in suflet va indrum sa mergeti acolo, macar in vizita. Atat cat despre zvonurile ca Manstirea este bantuita, hai sa fim realisti si sa nu dam satisfatii la toate lucrurile urate care se spun.

  2. De la statia de metrou “Crangasi” se poate ajunge la Manastirea Chiajna cu autobuzul 162 pana la statia “Condax”. Manastirea se afla la cca 500 m de statia RATB “Condax”.
    Se mai poate ajunge cu tramvaiul 11 pana la Cimitirul Giulesti, iar de acolo cu autobuzul 162 pana la statia RATB “Condax

  3. Si eu am fost astazi la Manastirea Radu Voda sa-l caut pe parintele Gavriil si mi s-a spus ca a plecat la Manastirea din Chiajna. La fel am simtit si eu: o caldura in suflet si o mare bucurie si liniste. Binecuvantati fie toti cei de la Manastirea Chianja si Manastirea Radu Voda. Sper ca intr-o zi sa ajung si eu acolo.

  4. Tfm,s-au mai imbunatatit ,oarecum ,lucrusoarele pe la manastirea Chiajna.
    Inainte de toate,insa,o rectificare:manastirea are acum hramul :Acoperamintul Maicii Domnului si Sf Ioan Hozevitul.Asadar…acusica, peste citeva cesulete este “mare-mare”HRAM,acolo.Acum m-am intors de acolo…Bisericuta este ridicata binisor,si nu-s nici 3 sapt de cind s-au pus “piatra de Temelie”,chiar daca ,inca de anul trecut ,monahii ,cei doi preoti, Athanasie si Gavrila, ostenesc, la propriu, acolo …Doi oameni minunati! Pe pr Athanasie, nu il stiu ,decit asa… din vedere, de la Sf Nectarie (Radu-Voda), dar pe pr Gavriil il cunosc, si atit cit il stiu ,pot spune ca e un om de mare angajament. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvintat pe mine, cu bucuria de a-l avea,bun si grabnic ajutator si mijlocitor la Domnul!
    Nadajduiesc ca dupa ce se va “inalta” Biserica de la Ruina, parintii acestia doi ,care s-au ostenit, in “pustia’ de la Chiajna, sa se poata bucura de osteneala lor, si de ceea ce au realizat ,intr-un timp atit de scurt, si ..atit de..vitreg. Anul trecut n-aveau apa de baut, n-aveau curent(nici acum nu-s prea sigura daca au, si nu aveau mai de niciunele, in schimb au avut si au : Dragoste pentru Dumnezeu, Frica de Dumnezeu si Dragoste pentru semeni!..
    Au dormit, fiecare in cite o rulota, inconjurati de ciini, de imensitatea mormanelor gunoaie-Groapa de gunoi – ,croncanit de ciori, scirtiit de roti de tren, huruitul avioanelor, si nu in ultimul rind inconjurati de…HOTI. Dar n-au abdicat…si-au vazut de Slujba, de ucenici si de.. Bisericuta. Si acum iat-o, miine, duminica, 5 august se va sarbatori primul ei HRAM.
    Va multumesc tuturor celor care i-ati urmat ,pina si acolo,in “ruina’ pe cei doi adevarati oameni ai lui Dumnezeu: preotii Athanasie si Gavriil. Va multumesc voua, Cosmin si Liliana! Stiti voi pentru ce!.. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei doi preoti cu Har si Dar, precum si pe voi toti ,ucenicii celor doi, si tuturor celor care ati dus acolo ,chiar si o piine. Va asigur ca a fost f bine-primita si voi binecuvintati din plin!
    Sa-mi traiesti parinte drag, Gavriil, ani multi si binecuvintati, dimpreuna cu cel alaturi de care te-ai ostenit la Ruina Chiajna, parintele staret Athanasie!
    Cu drag,
    Antoaneta

  5. Saci de ciment ?! Nu aveti ce sa faceti cu asa ceva, cladirea este monument, face parte din patrimoniu, si asupra ei trebuie sa intervina profesionisti in restaurare.

  6. Dezamagit si practic nu inteleg… parca am fost lovit cu leuca in cap. De ce a revendicat biserica romana ruina de la Chiajna, abia dupa ce multi tineri au initiat o campanie de restaurare? De fapt o campanie de strangere de semnaturi si de bani pentru restaurare.

    Acum ruina apartine bisericii ce impiedica vizitatorii sa vina sa vada zidurile acesteia. Nenumarate plangeri exista pe internet, episoade intamplate de oameni ce au trecut pe acolo si care au fost primiti urat.

    De ce s-a aratat biserica interesata deodata de aceasta ruina si de ce a permis savarsirea de slujbe in interorul ruinei? Lucruri ciudate daca nu chiar pagane… Cand la o aruncatura de bat e o biserica… se savarseau slujbe in interiorul zidurilor. Apoi oameni de omenie ce au sustinut restaurarea, ce au initiat petitii, campanii si strangeri de fonduri, au ramas fara raspuns cand au sunat sau au mers in audienta la patriarhie. Practic li s-a inchis usa in nas. Sa mai ai incredere in biserica romana sau in cei ce o conduc?

    Dorim sa putem vizita ruina, sa calcam acele locuri ce au fost libere sute de ani. Sa nu mai fim amenintati ca vedem noi ce patim daca facem poze. Biserica romana pierde teren prin faptele multor slujitori.
    Cei de acolo sunt deranjati de calatorii ce bat drum lung numai ca sa vada ruina, niccidecum sa se inchine la biserica ridicata acolo, biserica de care nu era nevoie!!
    Ar trebui sa se gandeasca la asta!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.