Manastirea Radu Voda – Sfantul Nectarie – Galerie Foto

Radu VodaManastirea Radu Voda, turnul clopotnita, cladirea Seminarului Teologic, ruinele palatului domnesc sunt situate pe o colina in apropierea Dambovitei, in centrul orasului. Veche de aproape patru secole si jumatate, cu o arhitectura aseamanatoare cu a Mânãstirii Curtea de Arges, edificiul are un pronaos larg pe care se aflã cele trei turle si un naos trilobat încununat de o turlã mare. Manastirea este asezata pe o veche vatra de locuire dacica, dar s-au descoperit vestigii si din timpuri mai vechi, din paleolitic, neolitic, epoca bronzului si a fierului.

Wallpaper Sfantul Nectarie

altar

Radu Voda interior

altar1

altar2

Adormirea Maicii Domnului

Brancoveni

clopot

fresca1

fresca2

fresca

Reparatii ample s-au realizat in perioada 1859-1864, dar care, din pacate, au introdus elemente de tip neogotic austriac, straine de arhitectura traditionala. Interiorul a fost repictat, in intregime, de Constantin Lecca si Misu Popp, care au refacut cateva din portretele vechi ale ctitorilor. In anul 1875, ministrul Cultelor aproba daramarea incintei fostei manastirii, prin aruncarea in aer a constructiilor. In perioada 1969-1974, sfantul lacas este restaurat la initiativa. Patriarhului Justinian Marina, al treilea ctitor al bisericii, care isi are mormantul chiar in biserica manastirii, alaturi de alte douazeci si trei de morminte, cele mai vechi fiind ale familiilor domnitorilor ctitori, celelalte ale unor boieri din secolele XVIII-XIX. Pictura a fost refacuta de Parintele Sofian Boghiu de la Antim, Vasile Caraman si de Gheorghe Ciobanu.

Hristos

IISUS

Ioan Botezatorul

Justinian

Maica Domnului2

Maica Domnului3

Nektarios2

Teoctist

Manastirea Radu Voda este asezata in centrul capitalei, pe malul Dambovitei, in imediata apropiere a Pietei Unirii, invecinandu-se cu dealul Patriarhiei, “peste drum” de Curtea Veche si la o aruncatura de bat de la Biserica Sfantul Gheorghe Nou (Km 0 al Bucurestiului).
angelinger

Sfantul Nectarie s-a nascut in oraselul Silivria din Tracia, de pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846, fiind crescut, impreuna cu cei 6 frati ai sai, in dreapta credinta. La varsta de 14 ani se indreapta catre Constantinopol, unde munceste din greu pentru hrana. Singura lui mangaiere, dupa orele istovitoare de munca, era Sfanta Biserica. Remarcat de catre conducatorii Scolii Metocului Sf. Mormant, este angajat ca pedagog si invatator la aceasta scoala. Tot ca invatator, incepand de la varsta de 20 de ani, il aflam si in insula Hios. La 27 de ani isi urmeaza glasul constiintei si, din dragoste pentru Hristos, devine monah la Manastirea Nea Moni, de pe aceasta insula.

 

Mai multe despre Sfantul Nectarie gasiti pe Forum

 

Galerie Foto din insula Eghina

Nektarios

Pisanie

Cuv

Radu Voda2

Recent, o data cu asezarea raclei cu particele din moastele sale la Manastirea Radu-Voda, au inceput sa fie consemnate si la noi nenumarate minuni, probate cu martori. Astfel ca multime de pelerini din toata tara au inceput sa soseasca la Radu-Voda. Asteptarile lor nu au fost inselate de catre Sf. Nectarie Taumaturgul.

Radu Voda interior2

Sfantul Nectarie

pink rose

white rose

Despre minunile savarsite de Sf. Nectarie in zilele noastre – mai ales vindecari de cancer si alte boli grave, ce se savarsesc la moastele sale, ori cu untdelemn de la candela sa – s-au scris nenumarate carti in Grecia, care in parte au fost traduse si in romaneste.

TRIMITE FELICITARI CU Sfantul Nectarie

Maica Domnului

Sfantul Vasile cel mare

usi altar

Nektarios

18 comments on “Manastirea Radu Voda – Sfantul Nectarie – Galerie Foto

 1. Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant … si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum …
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

 2. Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei …. asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
  Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

 3. DE CURIND AM AFLAT SI EU DE MINUNILE SF.NACTARIE SI AM INCEPUT SA CITESC SI SA MA ROG ..DE ATUNCI AM INCEPUT SA MA SIMT MULT MAI USURATA SUFLETESTE SI CU MAI MULTA BUCURIE DE VIATA CA SI PINA ACUM.MA ROG IN CONTINUARE SA MA AJUTE SA ADUC SI EU UN COPILAS PE LUME.DOAMNE AJUTA!RUGATIVA LUI…

 4. Am aflat de sfantul Nectarie din formula AS. Eram tocmai intr-o situatie dificila si nu stiam ce sa fac. M-am rugat sfantului si ajutorul nu a intarziat sa apara. Ajutor material,sufletesc si liniste sufleteasca de care aveam cel mai mult nevoie.Multe din problemele mele care credeam ca nu se vor rezolva niciodata s-au rezolvat, m-am intarit in credinta de fapt cred ca asta este cea mai mare realizare. Ma simteam departe de Dumnezeu, acum totul este altfel, Mi-am cumparat o icoana cu sfantul Nectarie si carti despre viata lui.Dorinta mea este sa ma ajute bunul Dumnezeu sa ajung la manastirea Radu Voda sa ma inchin la moastele sfantului.Rugativa sfantului si cererile voastre se vor implini.Doamne ajuta

 5. Miam dorit foarte mult sa ajung la Manastirea RADU-VODA din BUCURESTI si cu ajutorul lui DUMNEZEU si SF.NECTARIE am ajuns la manastire la inceputul lunii ianuarie.Iam multumit pentru tot ajutorul dat si sa ma ajute sa trec cu bine peste operatia chirurgicala care ma astepta.Am trecut cu bine si ma simt foarte bine.MULTUMESC SF.NECATRIE ,TATALUI CERESC SI MAICI DOMNULUI PENTRU TOT AJUTORUL CARE NIL DA TUTUROR CE LE SLAVIM NUMELE.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA

 6. Si eu ma rog la Sf. Nectarie pentru sanatate deoarece am avut o sarcina extrauterina. Ma rog din tot sufletul sa imi dea si mie un copilas.
  Amin

 7. multumesc din sufelt Sf Necatrie care m-a ajutat ft mult in sesiune si in multe altele…orice avti nevoie cereti lui si va va ajuta….am luat toate examenele chiar si pe cele la care nu mai ma asteptam sa le trec…este minunat!
  DOAMNE AJUTA!

 8. Noi marturii a le Sf. ierarh Nectarie
  Scris de Ileana
  iunie 2010
  Va scriu din dorinta de a marturisi despre Sf. Nectarie de Eghina.
  Pe Sf.Nectarie l-am descoperit prin intermediul preotului din com. Susenii Bargaului la care m-am adresat cu rugamintea de a se ruga pentru mine .
  Urma sa suport o operatie pe creier.
  M-a Sfatuit sa citesc zlnic o perioada: Acatistul Sf. Duh ,Acatistul Sf. Nectarie ,si ,PLsalmul 50.
  Fiind din Bucuresti,am mers la Manastirea Radu Voda ,unde se aflau ,Sfintele Moaste ,ale Sf. ierarh Nectarie, unde m-am rugat de cateva ori.
  Operatia a decurs foarte bine si a reusit..
  Multumesc Sf. NECTARIE, SF. DUH ,Sf .MAICI A DOMNULUI,care s-au rugat pentru mine Bunului Dumnezeu.

 9. Marire si Slava Bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Sfintei Treimi, Maicii Domnului, si tuturor Sfintilor din imparatia Tatalui Nostru din Ceruri !
  De curind, am aflat cu bucurie mare ca Sfantul Nectarie este praznuit pe 9 noiembrie! In aceasta zi este botezat baietelul nostru si ma bucur tare mult ! Citesc o carte despre viata Sfantului Nectarie care mi-a umplut sufletul de bucurie! Sper sa ajung si eu in curand la moastele Sfantului Nectarie!
  Rugaciunea este vitala pentru fiecare om si de aceea va incurajez sa va fericiti sufletul in acest mod ! Doamne ajuta! Marire si Slava Tie Dumnezeul Nostru Atotputernic!

 10. Pot sa adaug si eu o minune facuta cu mine de Sf. Ierarh Nectarie la care m-am rugat foarte mult si m-a ajutat sa raman insarcinata si sper sa ma ajute in continuare sa nasc un copil sanatos. Multumesc Maicii Domnului si tuturor sfintilor si nu in ultimul rand Sf. Nectarie.

 11. Fiind intr-un mare impas financiar, de cateva zile o persoana draga mie m-a sfatuit sa ma rog Sfantului Nectarie. Astazi, dintr-un impuls de moment, am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie. La doar cateva secunde dupa ce am terminat de citit acatistul, a sunat telefonul. Cineva tocmai ma anunta ca ma poate ajuta sa ies din impasul in care sunt. In acel moment, am stiut ca Sfantul Nectarie a facut o MINUNE. Zilele trecute am tot spus: “Numai o minune ma poate salva”. Ei bine, minunea s-a infaptuit astazi.
  Slava lui Hristos, Celui ce te-a slavit! Slava Celui ce minunat te-a aratat! Slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri!

 12. Buna ziua! ma bucur ca multa lume a fost ajutata de Sfantul Nectarie.Si eu ii multumesc acestui Sfant pentru ajutorul pe care mi l-a oferit.Acum un an prietenul meu a fost diagnosticat la numai 18 ani cu boala Hodgkin(cancer).Ne-am rugat pe tot parcursul tratamentului la Sfantul Nectarie si am fost si la manastirea Radu Voda din Bucuresti la moastele Sale.S-a uns cu mir sfintit de aici si am citit amandoi mereu acatistul Sfantului Nectarie.Pe la sfarsitul tratamentului limfonul nu se retrasese asa cum trebuia si a trebuit sa faca cateva sedinte de chimioterapie mai agresive.Ma rugam in fiecare seara Sfantului Nectarie sa il vindece si sa suporte tratamentul.(Pot spune ca tratamentul l-a suportat ca nimeni altcineva.In afara faptului ca ii cazuse parul pe toata aceasta perioada el s-a comportat ca un om normal,nu era slabit, manca si nici nu se observa ca ar avea ceva-lua si niste medicamente naturiste care probabil l-au ajutat.) A trecut cu bine si peste acele sedinte puternice, a urmat radioterapia, pe care a terminat-o la inceputul anului aceasta, si acum nu mai are nimic,este vindecat!Bineinteles trebuie sa se duca mereu la control sa nu apara vreo problema.Ultimele analize au iesit foarte foarte bune.Acum in fiecare seara ii multumesc Sfantului Nectarie si am facut mai multe promisiuni daca ma ajuta,publicarea povestii este una dintre ele. Sfatul meu este sa aveti credinta si sa va rugati mereu iar Dumnezeu o sa va asculte rugaciunile! Doamne ajuta!

 13. Am si eu nevoie de ajutor va roooog,nu locuiesc in tara si imi doresc mult si eu sticluta din mirul care arde deasupra mostelor Sf Nectarie si o iconita cu Sfantul Necatarie va rog.Imi doresc mult un copilas si desi incercam de 3 ani,inca anu a aparut,iar in urma multor investigatii din diverse motive doctorii chiar mi-au dat sanse reduse ca-l voi avea vreodata.Cu tot acest risc,ma supun unui tratament agresiv ,pe care il voi incepe cam in 2 sapt,pt ca ma rog mult Sf Nectarie si sper sa faca si cu mine o minune asa cum a afacut cu multi altii.Imi doresc mir sa-mi dau si eu pe burtica in tot acest timp si o iconita sa ma rog si eu la Sfantul Nectarie,ca nu am decat o poza de-a lui de pe internet.Nici macar o biserica ortodoxa nu am in orasul in care locuiesc,asa ca sg rugaciuni le fac in gand si la mine in camera,aici vb eu cu Sf Nectarie.Maicuta noastra si Domnul nostru..Daca imi citeste cineva mesajul si vrea sa-mi faca acest favor,beneinteles ca platesc,il rog sa-mi scrie pe adresa de mail,sa-i dau mai multe informatii(adresa).adresa mail:stanmonica78@yahoo.com.Doamne ajuta sa ajunga si mesajul meu la sufletul cuiva!

 14. Buna ziua. multumesc lui Dumnezeu si Sf. Nectarie pentru cat m-a ajutat pe tot parcursul sarcinii , medicii imi puneau tot felul de diagnostice si mie si copilului , am nascut foarte repede un copil sanatos si minunat , o adevarata binecuvantare de la Dumnezeu . toata perioada sarcinii cat si nasterea am fost ajutata prin voia lui Dumnezeu si a Sf. Nectarie chiar si cand nu am fost alaturi de Biserica si de SF. Nectarie El nu m-a parasit si mi-a aratat ca dragostea Lui e nemarginita . cu incredere si un pic de credinta le invingem pe toate si gasim linistea de care avem nevoie .Doamne ajuta.

 15. Buna ziua am fost si eu la acesta minunata biserica m-am rugat la mostele sf Nectarie pt mama mea bolnava de cancer care a facut o cura de citostatice si cazuse la pat din cauza tratamentului si minunea nu a intarziat sa apara.La acest tip de cancer pe care il are mama mea(cancer in maduva oaselor)exista si alt tratament in afara de citostatice dar dupa cum ne-a zis doctora trebuia aprobat dosarul si poate dura chiar luni de zile.Dar minunea a venit dosarul a fost aprobat fff repede si in urma tratamentului mama mea este f bine si analizele au iesit bune.Cu multa credinta BUNUL DUMEZEU ne ajuta deci mergeti cu credinta la mostele SF NECTARIE si totul o sa fie bine.

 16. Buna ziua. Vreau sa va spun ca Anca are dreptate.Mama mea avea o mare problema cu bautura.Va spun sincer ca nu mai era om.M-am rugat la Sfantul Nectarie, mergeam la Manastirea Radu Voda, ori de cate ori puteam si ma rugam sa o indrume pe mama mea. In toamna anului trecut s-a petrecut minunea: mama mea a renuntat la bautura. A inceput sa se roage la Sfantul Nectarie, in fiecare seara citeste Acatistul si va spun cu mana pe inima este un alt om. Mergeti la Radu Voda si o sa vedeti ca minunile nu vor inceta sa apara. Mergeti si va rugati, o sa plecati de acolo mult mai senini si mult mai linistiti. Va spun din proprie experienta. Nu va pierdeti increderea, minunile exista dar uneori suntem prea grabiti sa le vedem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.