Inainte de 1989 Marioara Godeanu era un nume cunoscut printre romani. Langa Pitesti cativa cercetatori entuziasti au construit o piramida dupa planurile ing. Iulian Constantin. Presa acelor vremuri aducea in centrul atentiei efectul de piramida si actiunea lui asupra plantelor.
Piramida de la Pitesti, a fost un laborator unde Marioara Godeanu si echipa ei de cercetatori au facut experimente interesante. Construita la scara 1/10 dupa vestita piramida a lui Keops, piramida de la Pitesti este astazi in paragina.
“Aici s-au încercat metode natural de epurare a apei cu ajutorul unor plante tropicale, ca zambila de apa si nufarul egiptean. Apa circula pe niste canale, în care erau asezate plantele. Acestea se hraneau cu reziduurile din apa, care iesea curatata natural fara ajutorul unor instalatii scumpe si complicate. ” Adevarul
“S-au facut si multe studii privind fenomenele de cristalizare, de polimerizare a rasinilor, studii de germinare rapida, de accelerare a proceselor de crestere. Dar adevarata noastra batalie cu instalatia de la Pitesti a fost pentru a demonstra efectul de forma (al piramidei) asupra apei. In piramida, apa se energizeaza si ajunge sa fie o apa primara, cum sunt apele plate, necontaminate. Pe masura ce se adauga in molecula de apa cate o particula – ca e de metal, ca e de nemetal sau saruri – i se schimba informatia initiala si incepe o deformare a ei, care duce la o deformare a actiunii sale. Apa este, si ea, purtatoare de informatie. ” Formula As
In 1979 prof. univ. dr. Marioara Godeanu a reusit sa publice impreuna cu renumitul prof. dr. gen. Dumitru Constantin-Dulcan (medic neurolog, autorul cartii “Inteligenta materiei”) un articol despre interferenta campurilor energo-informationale naturale. Dupa 1989, dna Godeanu a reusit sa viziteze si piramida lui Keops din Egipt. Ghidul egiptean i-a spus ca in limba copta cuvantul piramida inseamna om sau lumina.
Pe stema Tarii Romanesti din 1745, apare desenata o piramida cu doi lei care se catara pe laturile ei.
Inventatorul Corneliu Hopartean a realizat dupa studiile facute de Marioara Godeanu un stup in forma de piramida premiat la mai multe saloane de inventica. Mierea produsa in acesti stupi este mai pura si are efecte terapeurice mai pregnante.