Misterele lacului Shaitan – Lacul Diavolului

Amplasat in regiunea Kirov, la 39 kilometri deorasul Urzhum, lacul Shaitan este invaluit in mistere si legende inedite. Un fenomen unic este si faptul ca pe suprafata lacului se formeaza insule ce plutesc in deriva, unde cresc tufe si arbusti pitici.

Shaitan face parte din Rezervatia naturala Bushkovsky. Lacul este inconjurat de padure pe trei laturi. Este un lac carstic care are in subteran, la doi metri adancime ape artezienesub presiune.

Shaitan

Uneori pe suprafata lacului apar fantani artezie inalte de 10-15 metri avand si 4 metri ca diametru. Este cunoscut ca Lacul Diavolului.

Shaitan3

Legenda spune ca acolo au locuit candva 2 triburi. Unii i se inchinau lui Dumnezeu iar ceilalti lui Satan.In locul apei de astazi a fost candva o poienita unde cele 2 familii rivale s-au luptat. Datorita mortilor in padure a ramas un duh rau si lacrimile femeilor s-a amestecat cu sangele formand lacul. Shaitan este intunecat dar daca iei apa in mana este curata ca lacrima. Duhul lui Satan a disparut in lac si atunci cand este furios apa incepe sa fiarba tasnind in aer ca niste stalpi uriasi.

Shaitan

Anual la Okunevo vin numeroase expeditii, curiosi, turisti, cercetatori. Exista si o teorie conform careia in apele lacului se ascunde un templu al divinitatii hinduse Hanuman, construit cu mii de ani in urma. Hanuman este mentionat in poemul epic Ramayana, el ajutandu-l pe Rama sa lupte cu fortele raului. Multi dintre cei care viziteaza zona spun ca Shaitan este un remediu pentru multe boli printre care ciroza si diverse tipuri de cancer. Apa scoasa din lac se pastreaza curata ani de zile.

Okunevo1

Ca in mai toate zonele cu anomalii si la Okunevo exista distorsiuni spatiu – timp. Un grup de pelerini s-as ratacit cateva ore desi urmareau cu strictete drumul aratat de busola. Desi au ratacit peste 3 ore, odata ajunsi in locul de plecare au descoperit ca trecusera numai 20 de minute. Localnicii stiu aceste intamplari si atunci cand exista nori in nuante de mov nu pleaca in padure deoarece in astfel de momente dispar vanatorii si nu se mai intorc niciodata.

Shaitan2

Locuitorii din zona povestesc ca deseori vad pe cerul noptii bile stralucitoare si atunci animalele fug sa se ascunda.

Okunevo

In 1943 o expeditie de la Moscova a ajuns laOkunevo. Conducatorul grupului era Alexandr Zaitsev care s-a vindecat acolo de … tuberculoza.

El si-a descoperit boala in 1941 si nu avea de unde sa ia medicamente si nici o alimentatie adecvata nu isi putea permite. A stat intr-o coliba, nu departe de padure timp de 8 luni. Intors la Moscova in 1944 medicii au ramas uimiti deoarece nu mai existau semne de boala. Doctorii au recunoscut ca este un miracol.

Zaitsev

Exista numeroase marturii despre incidentele ce se petrec inregiunea laculuiShaitan. Copii care se joaca la marginea padurii povestesc ca vad unoeri fete care danseaza pe malurile raului Tara, contururi de femei translucide cu inaltimi de aproape trei metri, etc. Satenii au observat la un moment dat si un calaret imbracat in uniforma militara aparut de niciunde si disparut inexplicabil. Pe la mijlocul anilor ’60 in prajma lacului a disparut un mic grup de soldati.

Okunevo3

Localnicii sunt familiarizati cu aceste locuri ciudate si ii avertizeaza pe vizitatori despre pericolele ce ii pandesc. Oamenii de stiinta explica anomaliile datorita unor fenomene de intersectare a doua falii crustale ce contribuie la deschiderea unor canale spatiu – timpcare este o poarta de acces spre lumi paralele. Noaptea, langa lacul Shaitan, in lumina reflectoarele se pot vedea sfere de plasma care explica bulgarii de lumina vazuti de localnici. In 1997 un dom alb a fost observat timp de 40 de minute pentru ca apoi sa se dizolve care un nor transparent.

Conform previziunilor unui guru indian, Sai Baba, si a lui Edgar Cayce in Siberia de Vest va fi cel mai sigur loc de pe Terra dupa o serie de cataclisme.

Shaitan6

Dr. Zaitsev este de parere ca in aceste locuri este un camp electromagnetic foarte puternic datorat tectonicii zonei si exista acolo 2 centri energetici. Frecventa electrica masurata acolo este de 127 Hz. Multi dintre participantii la conferintele de presa au spus ca astfel de frecvente sunt masurate in timpul ceremoniilor magilor indieni cand au cazut in extaz. Potrivit lui Zatsev acest lucru revitalizeaza omulsi duce la o recuperare rapida a celor bolnavi.

Shaitan5

In vara anului 1963 copii din Okunevo au gasit doua placi de culoare gri deschis, lustruite ca niste oglinzi. S-a sugerat atunci ca ele ar face parte dintr-un templu antic scufundat in adancul lacului. Timpul a trecut sidescoperirea a fost data uitarii.

Dupa 30 de ani, un grup de muncitori care lucrau la niste tevi au descoperit o necropola uriasa. Arheologii au sosit imediat la fata locului si au ramas nedumeriti deoarece cladirea religioasa contrazicea tot ce se stia despre istoria zonei. Specialistii au estimat vechimea structurilor care nu apartin niciunei culturi stiute pana acum la… 300.000 de ani. Se pare ca acolo a existat o civilizatie foarte dezvoltata care a stat la baza nultor religii ale lumii.

Okunevo4

O clarvazatoare din Rusia, Olga Gurbanovici a spus in 1993 ca la o adancime de 8-15 metri sub luciul apei se afla un templu antic. Principalul punct de atractie al templului luiHanuman este un cristal al gandirii, un talisman magic in forma de octogon inalt de 1,2 metri. Din acest templu s-a efectuat mereu o comunicare cu Cosmosul. El a fost adus de pe planeta Satra care au construit templu. Cristalul urias functioneaza ca un computer si are o baza de date imensa despre trecutul Terrei si despre cum se poate salva omenirea. Martorii oculari au povestit ca au vazut si o coloana de lumina verzuie ce pare a cauta ceva pe cer pentru ca mai apoi sa straluceasca puternic si apoi sa dispara. Specialistii spun ca este vorba de plasma.

Shaitan7

In jurul localitatii Okunevo sunt mai multe lacuri pline de mister – Linevo, Urman, Danilova, Shaitan, etc. Toate sunt “vindecatoare”. Exista o teorie cum ca aceste lacuri s-au format in urma caderii unui obiect cosmic, meteorit sau altceva. Apa are proprietati vindecatoare si acest lucru este dovedit. Diversi clarvazatori au indicat ca adancimea lacului este intre 15-17 metri dar undele sonar ale unor cercetatori au descoperit ca in partea stanga a lacului Shaitan exista o depresiune adanca de 67 de metri.

Geologii sunt de parere ca acest lucru dovedeste caderea unui meteorit. Specialistii au prelucrat datele obtinute si au calculat ca meteoritul avea injur de 30 de metri in diametru si cantarea in jur de 30 de tone.

Shaitan8

Shaitan10

Cele 2 bucati de piatra extraterestra gasite de elevi au fost descoperite in partea de jos a lacului Danilov. Prima are aproximativ 1 metru in diametru si este grea de jumatate de tona. A doua a fost gasita in lac si are 4 metri ca diametru cu o greutate de 30 de tone. Potrivit cercetatorilor meteoritul s-a spart in 5 bucati formand lacurile. Trei dintre aceste lacuri din regiunea Ormsk sunt conectate printr-un rau iar apa din ele este declarata “sfiintita”, avand proprietati vindecatoare, nu se strica, etc.

Shaitan9

Expertii de la centrul epidemiologic au luate mostre de apa si nu au gasit nimic deosebit in materie desubstante insa au ramas surprinsi de apa foarte curata din lacul Linevo.

Cel mai misterios lac este insa Shaitan, apa lui vindecand psoriazis, eczeme si multe alte boli. Conform unor legende tratamentul corect este sa se bea apa din toate cele 5 lacuri in mos constant. Exista si carti care relateaza pe larg metodele de tratament si bolile.

Shaitan4

Fotografiile care surprind sfere de lumina au fost trimise porofesionistilor de la Sankt Petersburg. Ei au spus ca nu sunt iluzii optice ci obiecte reale de origine necunoscuta. Culmea este cac apar atata ziua cat si noaptea.

Shaitan6

Shaitan9

Edgar Cayce a prezis ca undeva in viitor America decSud si de Nord vor disparea din cauza unui cataclism planetar si va aparea o noua rasa de oameni, o noua religie – o simbioza dintre cele existente si oameni de tip nou cu abilitati si cunostinte unice.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

Shaitan9

Shaitan8

Okunevo5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.