Cu totii dorim sa oferim persoanelor dragi momente cat mai placute. Mancarea savuroasa devine un adevarat festin daca stim sa o decoram. Curcubeul de culori al legumelor ne ofera posibilitatea sa redevenim copii in bucatarie, sa construim palate, gradini, peisaje sau monumente aflate in patrimoniul universal.
Cu putina rabdare si un pic de imaginatie musafirii nostri, vor savura mancaruri delicioase si se vor bucura de felul in care decoram preparatele.
Intr-un bol cu pasta de branza putem crea un loc de odihna pentru albine, facute din feliute de masline. Aripioarele le putem taia din foi de ceapa.
Din felii de cascaval sau branza topita si feliute de morcov putem crea un buchet de cale maiestuoase, cu tulpini din fire de ceapa verde sau codite de marar.
O adevarata jungla de savoare putem face din castraveti taiati, rosii cherry si ardei iuti.
Pe masa de Craciun putem aseza un platou cu salata de branza ornat in spirit de sarbatoare. O feliuta de cascaval, cateva bucatele de ardei sau gogosar rosu, un strop de maioneza, frunze proaspete de patrunjel si cateva alune vor crea un tablou gustos si armonios.
Mosi Craciuni dulci si parfumati putem fabrica din capsuni proaspete, putina frisca si seminte de susan.
Din gulii proaspete, ridichi negre, morcovi si castraveti verzi putem fabrica un buchet de flori de toamna savuros si apetisant.
Din rosii cherry, cateva masline si frunze de patrunjel putem sa le oferim copiilor un motiv in plus sa ne savureze aperitivul.
Cateva albusuri fierte, ardei rosu, patrunjel verde si galbenus ne vor reaminti de parfumul narciselor in zilele lungi de iarna.
Sfecla rosie, marar verde, feliute de castravete verde, lamaie, morcov ras si franjuri de branza pot crea un tablou amuzant pentru cei mici.
Daca vrem sa traim atmosfera desertului o putem face si cu castraveciori murati, montati cu scobitori, carora le putem adauga flori din gogosar murat.
Cum vacanta de vara este pe final, putem crea mica noastra insula plina de vitamine si savoare. Avem nevoie de kiwi, banane si mandarine.
Cateva masline montate cu scobitori, o andiva proaspata si putin castravete verde ne pot oferi o rata cocheta si delicioasa.
Din oua, marar, masline, cepe mici sau ridichi putem crea un iaz cu lebede.
Palmieri din masline si frunze de ceapa verde vor crea o mica oaza de verdeata peste o salata de branza.
Felii de paine, cascaval, sunca, codite de marar sau ceapa verde si putin morcov pot crea un pian delicios.
Ardei in 2 nuante de rosu, cascaval ras, bobite de piper, si albus fiert ne ofera posibilitatea sa dam un pic de culoare Craciunului.
Pofta buna!