Fructele si legumele proaspete sunt cea mai buna cale de a ne face plinul de antioxidanti, recomanda medicii nutritionisti. De altfel, acestea sunt si cele mai sigure surse, fiindca este aproape imposibil sa faci o supradoza de antioxidanti consumând fructe si legume proaspete.
Nu acelasi lucru se poate spune despre suplimentele cu antioxidanti, avertizeaza specialistii canadieni citati de CBC Canada.
Acestia îsi bazeaza recomandarea de a limita aportul de antioxidanti din suplimente pe o serie de studii care arata ca administrarea unor suplimente cu vitamina A, C sau E, de exemplu, nu doar ca nu previn bolile de inima si cancer, dar pot face mai mult rau decât bine. Industria suplimentelor alimentare promoveaza antioxidantii sub forma de pilule sustinând ca beneficiile sunt mai multe atunci când aportul este mai mare. O teorie gresita, avertizeaza profesorul Jim Kehrer, din cadrul departamentului de Farmacie al Universitatii Alberta din Edmonton, care studiaza efectele radicalilor liberi asupra organismului din anii ’70.