Studiul a constatat ca dieta vegetariana, ce este caracterizata printr-un consum scazut de grasimisi colesterol, ca urmare a unui aport de fructe,legume si produse din cereale integrale, pare sa sprijine riscul de cancer, alergii si probleme desanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea.
Studiul a folosit datele de la Austrian Health Interviews Survey, care au examinat obiceiurile alimentare si diferentele stilului de viata dintre cei care consuma carne si vegetarieni.
Cei 1.320 de subiecti au fost impartiti dupa varste, sex si statutul lor social. Grupul a inclus 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consuma carne, dar si o multime de fructe si legume, 300 care mananca normal, dar mai putina carne si 330 care au o dieta mai bogata in carne.
Studiul a relevat faptul ca vegetarienii consuma mai putin alcool si au indici de masa corporala mai mici, dar sunt inca intr-o stare fizica si mintala mai proasta. Participantii care au mancat mai putina carne au avut o stare de sanatate mai putin buna. obiectiv