Castelul Bran, ridicat de sasi, Pelesul, construit dupa ce regele a fost fermecat de peisaj, iar Ateneul Român a fost la început sala de conferinte

Zecile de monumente-simbol pe care le admiram în marile orase ale tarii ascund povesti fermecatoare. Despre modul în care a fost construit Castelul Peles exista mai multe legende, una dintre cele mai cunoscute fiind aceea ca regele a înnoptat odata în zona si a fost fermecat de peisaj. Alte cladiri-simbol din tara ascund povesti la fel de impresionante.

Ateneul, bijuteria arhitecturala din mijlocul Bucurestiului: razboi, aur, marmura si istorie, toate pentru o singura cladire Ateneul Român este una dintre cele mai frumoase constructii din Bucuresti, si chiar din România, si una dintre cladirile în care, de-a lungul timpului, au tinut conferinte si au cântat oameni importanti ai vremurilor. Bijuteria arhitecturala respira istorie prin fiecare parte a sa, simbolizând maretia mostenirii culturale a românilor.

Ca la fiecare proiect maret, participau mai multi arhitecti, iar acestia intrau într-o competitiei în care îsi prezentau proiectele. Printre cei mai buni arhitecti ai vremii, care au intrat în competitia pentru câstigarea viitorului Ateneu, s-a aflat si Albert Galleron, un arhitect de origine franceza. Galleron a fost cel care a reusit sa impresioneze prin proiectul sau si astfel sa i se încredinteze proiectarea unui cladiri ce urma sa devina un adevarat simbol, Ateneul Român.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.