Cineva care are atasat electrozi poate transmite cuvântul ”da” unei persoane aflat în cealalta parte a cladirii. Un computer recepteaza faptul ca respectiva persoana a clipit, spre exemplu, si semnaleaza cuvântul asociat ”da”. Mai exact, transmite wireless informatia unui al doilea computer care trimite informatia la o bobina magnetica atasata creierului celei de-a doua persoane. Când semnalul magnetic este primit, persoana vede un fel de flash care îi semnaleaza ”da”.
Metodele mai putin invazive si care nu implica eletrozi si multe cabluri nu pot fi ”calibrate” foarte bine la ora actuala. Acestea se bazeaza pe magneti si impulsuri electrice foarte mici. Adler sustine ca cea mai mica suprafata a creierului pe care acestia o pot stimula este de circa 1,2 centimetri – foare mult în comparatie cu dimensiunea neuronilor pe care îi folosim pentru o comunicare punctuala.
Odata ce vom putea citi cu mai multa precizie semnalele pe care le trimite creierul, dar si sa le transmitem catre zona corecta a creierului receptor am putea sa facem lucruri mai interesante decât doar sa transmitem gânduri, lucruri pe care telefoanele inteligente le pot face fara probleme la ora actuala.
Creierul nostru este responsabil pentru gânduri, dar el retine si informatiile transmise de muschi sau lucruri pe care le-am învatat de-a lungul vietii. descopera