Creierul functioneaza în mod similar cu o holograma

Creierul nu numai ca nu distinge între ceea ce vede în exterior si ceea ce-si imagineaza, dar se pare ca nu stie nici diferenta dintre actiunea facuta si actiunea vizualizata ca fiind facuta. Acest fapt a fost descoperit pentru prima data în anii â30, de catre dr. Edmund Jacobson (creatorul tehnicii de relaxare progresiva pentru reducerea stresului). Când dr. Jacobson a rugat subiectii sa vizualizeze actiuni fizice, a descoperit miscari foarte subtile musculare care corespundeau cu miscarile muschilor care ar fi fost implicati în activitatea respectiva. Aceasta informatie a fost folosita cu succes de multi sportivi din lumea întreaga.

Deci putem spune ca noi nu percepem realitatea, ca vedem doar o imagine a realitatii pe care creierul nostru a construit-o pe baza unor imputuri senzoriale si a nenumaratelor asocieri extrase din vasta retea neuronala a creierului?

Da, si totusi cum se poate ca un organ de dimensiuni modeste sa faca lucruri atât de uluitoare? O descoperire facuta în doua domenii diferite de catre doi oameni de stiinta renumiti, fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, unul din cei mai respectati fizicieni de fizica cuantica din lume, si neurofiziologul Karl Pribram de la Universitatea Standford, a dus acest concept mai departe: creierul functioneaza în mod similar cu o holograma si decodeaza ca un receptor, un univers holografic. Deci câta complexitate si frumusete într-o fiinta umana! lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.