Recent, cercetatoarea italiana Richel Grant, biolog, a fost surprinsa de faptul ca, studiind comportamentul unor broaste in perioada lor de imperechere, acestea si-au intrerupt brusc activitatea sexuala, fugind in directii diferite.
Dupa cateva minute, s-a produs un cutremur puternic, iar la incetarea miscarilor seismice, broastele s-au intors la punctul de la care au plecat, recuplandu-se, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Este cunoscut si cazul cutremurului din 1910, care a lovit orasul german Landsbrg. In acea zi, toate albinele si-au parasit stupurile, unde n-au mai revenit, decat atunci cand s-a potolit unda seismica.
In Alaska, s-a observat cu prilejul marelui seism din anul 1964, ca ursii se trezesc brusc din hibernare si isi parasesc barlogurile cu doua saptamani inainte de a se produce seismul.
In 1964, in orasul Taskent din Uzbekistan (pe atunci, in URSS), cu o ora inainte de a se produce un cutremur puternic, furnicile au parasit musuroaiele lor, cautandu-si locuri de popas sub cerul liber. ziare