De ce are nevoie Dumnezeu de rugaciunile noastre ?

Oamenii de stiinta stiu destule de putine despre creierul uman, mai ales ca nici ei nu il folosesc la maxima capacitate. Ar trebui spus de la bun inceput ca nu Dumnezeu are nevoie de rugaciunile noastre ci noi.

Rugaciunea este o modalitate de activare a fiecaruia dintre noi si posibilitatea de a intra pe o anumita frecventa.

hristos5

Dr. Herbert Benson, profesor asociat la Harvard si autorul studiului “Religia si Sanatatea”, si-a dedicat o buna parte din activitatea sa stiintifica rugaciunii si fortei pe care o exercita acestea asupra psihicului uman. El a pus accentul pe meditatia budista, dar a extins studiul si asupra rugaciunilor practicate de catolici, protestanti sau ortodocsi. În opinia sa, repetitia cuvintelor si a sunetelor specifice rugaciunilor are un rol deosebit de important. Pe masura ce ne rugam si ne concentram asupra dorintelor noastre, zonele din creier care controleaza relatia noastra cu universul înconjurator devin mai active, sustine Benson. În acelasi timp, pierdem notiunea timpului, ritmul cardiac încetineste, iar tensiunea arteriala scade. Cu cât suntem mai relaxati si linistiti, cu atât rugaciunile ajuta la reglarea functiilor organismului. De aici porneste puterea vindecatoare a rugaciunilor, spune Benson, dar pâna la miracolele credinciosilor care s-au vindecat de cancer rugându-se mai este cale lunga. sursa

rugaciune

“Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, ea repara si structura grav afectata a constiintei”, spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg.
Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut – a masurat puterea rugaciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor calugari în timp ce se rugau si a surprins un fenomen neobisnuit – “stingerea” completa a cortexului cerebral.
Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci când se afla lânga mamele lor, în siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta “trezie usoara, în rugaciune” si a dovedit ca are o importanta vitala pentru orice persoana.
Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de emotii si stari negative care ne ramân înradacinate în minte. În timpul rugaciunii, însa, grijile se muta pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibila atât vindecarea psihica si morala, cât si cea fizica. sursa

ruga

Astazi mai multe studii extrem de serioase dovedesc eficacitatea rugaciunii. Cel mai cunoscut este cel a lui Randolph Byrd, cardiolog la Spitalul Municipal din San Francisco. Acest studiu a aratat ca pacientii pentru care se facusera rugaciuni s-au videcat cu 10% mai repede si mai bine decat pentru cei pentru care nu s-a rugat nimeni. Experientele lui Byrd, au fost repetate de catre o echipa de medici de la Institutul de boli de inima din Kansas City, la 990 de pacienti. Rezultatele au evidentiat acum o scurtare cu 11% a timpului de vindecare, fata de un grup de control. Lobul temporal drept este implicat in procesul de vindecare, comunicand cu campurile morfice ale corpului si trezind energiile vindecatoare ale corpului nostru (vezi vindecari spontane de cancer, maladii autoimune, etc.) Probele stiintifice atesta in mod clar ca lobul temporal drept are facultatea de a ne vindeca, cand este activat prin intermediul energiilor vindecatoare universale, pe care oamenii le asimileaza cu forta Divina. sursa

rugaciune2

Un test facut la institutul VM Behterev din Rusia, realizat pe elevii unui seminar teologic, arata ca bioritmurilor creierului în timpul rugaciunii s-au schimbat in mod semnificativ, creierul a inceput sa radieze predominant ritmuri delta cu o frecventa de 2-3 Hz. ritm Delta (d-ritm) sau unde delta – ritm EEG.

Ritmul delta este cea mai joasa frecventa, pe care o poate da creierul nostru, fiind cunoscut faptul ca exista o relatie intre functia creierului si campul magnetic al Pamantului pe care o simtim in timpul furtunilor magnetice.

In mod logic, se poate intelege ca oamenii genereaza cele mai multe frecvente – ritmul delta duce inevitabil la o scadere a frecventei campului Terrei, numit rezonanta Schumann( Rezonanta Schumann (RS) este un set de varfuri de spectru in frecventa extrem de redusa a spectrului de camp electromagnetic a Pamantului (CEP). Rezonantele Schumann sunt rezonantele electromagentice globale, exercitate de descarcarile fulgerelor in cavitatea formata de suprafata Pamantului si ionosfera.).

De asemenea, este demn de remarcat faptul ca sacrificiile de sange si alte “frica de Dumnezeu” stimuleaza creierul sa functioneze la frecvente joase 1-2 Hz. ( Cum limba romana este deseori foarte nuantata “frica de Dumnezeu” ar putea fi tradusa mult mai corect cu respectul fata de Creator, nu cu teama de ceva rau).

hristos4

Iisus Hristos a negat dogma religioasa a timpului si a predicat ca Dumnezeu este iubire!

Iubirea – este conditia umana, decalajul corespunzator jet de inalta frecventa, si este opusul fricii -. Frecventa cea mai joasa si putem vedea cum istoria omenirii a fost o lupta pentru indeplinirea frecventei generat de creierul nostru. Aceasta este batalia de lumina si intuneric, si cum se poate vedea, ultima data cand intunericul castigat.

Nu Dumnezeu are nevoie de rugaciunile noastre, ci ele reprezinta armele cu care noi trebuie sa luptam. Este un razboi in care avem nevoie de rabdare si Credinta, un razboi nevazut.

hristos6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.