Zacamintele mari de aur, descoperite in Grecia, deschid perspectiva, la nivelul anului 2016, ca aceasta tara sa devina una dintre cele mai mari producatoare de metal nobil din Europa, depasind Finlanda, care detine astazi locul 40 in lume.
De altfel, inghesuit de criza economica, Guvernul grec a si inceput sa elibereze acorduri de cercetare si unele licente de exploatare, numai ca veniturile spectaculoase de pe urma productiei de aur sunt de asteptat abia la nivelul anului 2016, noteaza La Tribune.
Zacamintele nu sunt descoperite recent, multe dintre ele n-au fost inca explorate, altele sunt neomologate, operatii fara de care nu poate fi vorba de exploatare.
Presa relateaza ca unii amatori asteapta de cinci ani, ca sa poate depune documentatiile necesare, sa obtina avizarea lor si sa indeplineasca formalitatilor pentru a putea intra in zacamant. ziare
Grecia se misca repede. Noi de 15 ani am fi putut s-o ducem mai bine, fara sa ne imprumutam la FMI, dand drumul investitiilor miniere, dar se pare ca traim asa de bine ca nu avem nevoie deloc de investitii!
si bulgarii vor sa dea drumul la mineritul aurifer, numai noi amanam de ani de zile. din pacate se vede cum ne-o iau toti inainte, ca suntem cea mai saraca tara din Europa. daca am da drumul la minerit, lucrurile s-ar schimba!
la Rosia Montana oamenii mor de foame cu aurul blocat sub pamant, doar pentru ca autoritatile amana de ani de zile un raspuns legat de proiectul minier! e absurd, sa dea drumul la minerit odata!