Luni încep manifestarile religioase prilejuite de sarbatoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Noi va punem la dispozitie un mic ghid care ar putea sa va foloseasca la venirea în Bucuresti pentru a gasi cele mai bune rute catre Catedrala patriarhala, pentru gasirea unui loc de cazare si pentru diferite nevoi pe toata perioada desfasurarii evenimentelor.
Pelerinii care ajung în Gara de Nord pot lua metroul spre directia Republica si vor coborî la statia Piata Unirii. Cei care vin cu autocar si se opresc la autogara Obor pot lua troleibuzele 69 sau 85 pâna la statia Universitate. De aici se pot urca în metrou, o statie, în directia Berceni, pâna la Piata Unirii, sau se pot deplasa pe jos.
Daca timpul va permite, puteti alege sa faceti un scurt pelerinaj la bisericile aflate în jurul Catedralei patriarhale si la manastirile din vecinatatea acesteia. Biserica Zlatari poate fi gasita pe Calea Victoriei, la numarul 12, în apropierea Muzeului National de Istorie, un alt reper turistic. Biserica “Sfântul Gheorghe – Nou” o gasiti la adresa bulevardul I. C. Bratianu nr. 27, din sectorul 3. Biserica “Sfântul Anton – Curtea Veche”, monument istoric, o aflati la adresa din bulevardul Iuliu Maniu nr. 33, sectorul 4. Un alt lacas de cult des vizitat este Biserica “Sfântul Mina”, din strada Robescu F. Constantin nr. 18 A. Manastirea “Radu Voda” este asezata în centrul Capitalei, pe malul Dâmbovitei, în imediata apropiere a Pietei Unirii, pe strada Radu Voda nr. 24 A, sector 4. La Manastirea Cernica (judetul Ilfov) puteti ajunge luând metroul pâna la statia Republica, iar de acolo luati autobuzul 410. Manastirea Pasarea este un important monument istoric si de arta situat la 29 km est de Bucuresti. Manastirea Caldarusani se afla la 40 km nord-est de Bucuresti. La Manastirea Samurcasesti, din comuna ilfoveana Ciorogârla, puteti ajunge din autostrada Bucuresti – Pitesti, mergând spre comuna Ciorogârla, pe DJ 401 (strada Ana Ipatescu nr. 53).