În luna august, arheologii au anuntat ca au descoperit, în urma sapaturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu-Nadlac, un oras neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicitatii din acea locatie este o piatra rotunda, inscriptionata cu semne ale alfabetului de la Tartaria, prima scriere din lume.
Asezarea din Epoca Pietrei descoperita pe traseul autostrazii apartine culturii neolitice “Turdas”, din sudul Transilvaniei, si a fost ridicata cu cel putin 2.500 de ani înainte de celebrele piramide egiptene (2630 – 2611 î.Hr.).
Disparitia scrierii de tip Tartaria, mentionata în calendarul maya?
Conforme datelor arheologice, scrierea de tip Tartaria a disparut din spatiul balcanic pe la anul 3000 î.Hr., adica în momentul în care s-a facut trecerea de la Epoca Pietrei la Epoca Bronzului.
Aproximativ în aceeasi perioada au pierit si alte mari civilizatii preistorice foarte avansate, cea a Sumerului, din zona actualului Irak, si civilizatia Harapa, din vechea Indie – disparute brusc, fara o explicatie stiintifica acceptabila. E ca si când o lume ar fi murit, din Europa pâna în India, pentru a fi înlocuita de alta.