Datorita dezvoltarii tehnologiei, in ultimii ani, avem acces mult mai rapid si mai usor la artefacte antice, fotografii, materiale video si ipoteze care mai de care mai uimitoare.
Lumea antica avea cunostiinte foarte avansate in multe domenii sau “cineva” le oferea acces la ele. Constructii impunatoare, ce nu pot fi reproduse in secolul XXI, stau marturie ca stramosii nostri detineau secrete inca ascunse noua.
Scribul lui Amenhotep “Fiul lui Hapu”, consilier si arhitectul regelui Amenhotep III, este o statueta sculptata in granit negru. Barbatul tine in mana un instrument de scris si un papirus desfacut. Pare un om bine hranit, datorita colaceilor din dreptul stomacului si are o figura relaxata dar serioasa. Nimic deosebit pana acum veti spune. Ei bine, daca priviti cu atentie in partea stanga a lui (dreapta ecranului), de pe umar “coboara” o “fasie ciudata cu 2 nasturi”.
Ce ar putea fi ? Este un “obiect” ce nu prea isi gaseste locul in trecutul indepartat al Egiptului, unde se construiau piramide gigantice cu muncitori dotati cu ciocane de piatra care plimbau bolovani de cateva tone pe busteni.. luati de nu se stie unde.( vezi si Piramidele si Constelatia Orion sau Istoria ascunsa – intelepciunea antica si Constelatia Orion)
Statueta se gaseste la Muzeul din Cairo.
Nu doar Egiptul este plin de mistere. In Iran exista o fresca extrem de bine realizata ce ne aminteste de “ingeri”.
Investitura împaratului sasanizilor Ardashir I sau al II-lea (secolul 3, basorelief la Taq-e Bostan, Iran). În stânga se afla Mithra cu raze în jurul capului si cu sabia ridicata, sfintind investitura. În dreapta este zeul suprem din mitologia persana Ahura Mazda. Culcat: împaratul roman mort Iulian.
În mitologia persana, Ahura Mazda este zeul suprem, fiul lui Zurvan. El a creat Paradisul si Pamântul si este cel mai mare dusman al fratelui sau, maleficul zeu Angra Maynu. Este stapânul si liderul grupului celor sapte zei buni, Amesha Spentas. Simbolul sau este un disc cu aripi. (wikipedia)
Daca privim cu atentie, observam un fel de “aripi”, ce seamana si cu o pala de elice, care se prinde undeva in spate pe umeri unde exista probabil un soi de dispozitiv.
Primul personaj are in jurul capului o “aureola”, sugerand probabil lumina iar ceilalti 2 poarta niste “caciuli” asemanatoare personajelor egiptene.
În mitologia persana, Mithras este zeul luminii, numele lui însemnând “Soarele nebiruit”. Este conducatorul grupului de zei Yazatas. Considerat uneori ca fiu al lui Ahura Mazda, el lupta contra fortelor raului conduse de Angra Maynu. De asemenea, Mithras este un zeu al sinceritatii si al loialitatii. Acest zeu s-a nascut dupa unele legende dintr-o piatra sau dintr-o pestera în ziua de 25 decembrie, când pastorii din tinut au venit sa i se închine. El s-a luptat cu soarele si a capturat taurul divin, din al carui sânge au aparut toate plantele si animalele folositoare omului. Strabatând ziua cerul, Mitra vede si aude totul din cer sau de pe pamânt întrucât el are 10.000 de ochi si 1000 de urechi.
În Iranul arhaic, Mithra era o divinitate de prim rang. Cultul lui Mitra a fost introdus de regele persan Artaxerxes al II-lea (405-362 î.Hr.). Cultul lui Mithras s-a raspândit si în exteriorul Iranului ajungând în Imperiul Roman în anul 100 d.Hr., prin intermediul soldatilor latini, cultul lui Mithras fiind un cult exclusiv pentru barbati. sursa
Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.