Situat in Oaza Tamiya din Arabia Saudita, uimitorul megalit Al-Naslaa pare taiat perfect cu o raza laser de mare precizie. Incrustate cu simboluri ciudate, pietrele de la Al-Naslaa sunt despartite de o taietura perfecta si echilibrata. Descoperirea lor a creat confunzie printre experti care nu gasesc explicatia taieturii perfecte.
Considerat unul dintre cei mai “fotogenici” megaliti, piatra de la Al – Naslaa atrage anual sute de turisti.
Stanca este intr-un echilibru perfect, sustinut de un postament dublu care se imbina perfect la jumatate.
Megalitul a fost descoperit de Charles Huver în 1883 si de la momentul descoperirii a creat numeroase dezbateri privind originea sa.
In 2010, Comisia Saudita pentru Turism si Patrimoniu National a anuntat descoperirea unei inscriptii hieroglifice ce face referire la Faraonul Ramses al III-lea pe stanca langa Tayma.
Bazandu-se pe aceasta descoperire, cercetatorii au emis ipoteza ca Tayma face parte dintr-un traseu major intre coasta Marii Rosii a Peninsulei Arabe si Valea Nilului. Recentele descoperiri arheologice arata ca Tayma a fost locuita inca din epoca bronzului.
Taierea extrem de precisa, impartind cele doua pietre, ridica mai multe intrebari decat raspunsuri. Daca vrem sa intelegem originea sa, poate ca ar trebui sa calatorim inapoi în timp.
Potrivit rapoartelor, cea mai timpurie mentiune a orasului apare ca “Tiamat” in inscriptiile asiriene datand din secolul al VIII-lea i.Hr.
Oaza sa dezvoltat intr-un oras prosper, plin de puturi de apa si cladiri frumoase.
In plus, arheologii au descoperit inscriptiile cuneiforme, datand probabil din secolul al VI-lea i.Hr..
Sa fie oare Roca de la Al-Naslaa o structura naturala sau cineva a taiat roca cu o tehnologie foarte avansata. La ce folosea oare ?
Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.