Una dintre cele mai neobisnuite stele din galaxia noastra, KIC 8462852, este în atentia atronomilor în ultimele luni.
Steaua se afla la 1.480 de ani lumina distanta de planeta noastra. Aceasta a stârnit interesul cercetatorilor în luna octombrie atunci când s-au descoperit fluctuatii neobisnuite de lumina.
În cadrul noului studiu s-a descoperit ca intensitatea luminii a scazut dramatic în ultimele zile. Astronomii Ben Montet si Joshua Simon, de la Institutul Carnegie, au masurat intensitatea luminii stelei descoperite de Kepler în timpul celei de-a patra misiuni. În primii ani, intensitatea luminoasa s-a diminuat cu 0.34% în fiecare an. Apoi intensitatea a scazut dramatic, cu 2.5% în 200 de zile, înainte de a se reîntoarce la intensitatea sa fada.
Astronomii au cercetat alte 500 de stele din vecinatatea acesteia, dar nu au descoperit niciuna ca aceasta. ,,Partea care ne-a suprins a fost rapiditatea si modul neliniar prin care se schimba. Am petrecut mult timp convingându-ne ca ca nu este real,” a declarat Montet.
”Aceste rezultate ne prezinta o noua parte impresionanta a puzzle-lului,” a declarat la r\ndul ei Tabetha Boyajian. În cadrul unor teorii, a fost sugerat ca micsorarea intensitatii luminii este cauzata de o megastructura extraterestra. Proiectul demarat în 18 mai de catre cercetatorul de la Universitatea Yale, Tabetha Boyajian, a acumulat o suma de investitie de 100.000 de dolari Prin acest proiect se doreste investigarea celor mai misterioase stele din galaxie. descopera