O cometa a explodat deasupra Egiptului în urma cu 28 de milioane de ani, lasând în urma un “misterios” cristal negru – primul material provenit dintr-un nucleu de cometa ce a fost descoperit pâna în prezent pe Terra, a anuntat echipa de oameni de stiinta care a realizat descoperirea.
“Cometele ne brazdeaza dintotdeauna cerul — acei bulgari murdari de ghea?a amestecata cu praf — dar niciodata pâna acum nu a fost identificat pe Pamânt material provenit dintr-o cometa”, a precizat profesorul David Block de la Universitatea sud-africana de la Witwatersrand.
Faraonul egiptean Tutankamon a avut o brosa în forma de scarabeu facuta din sticla de siliciu galbena, substanta rezultata dupa ce explozia cometei a încalzit nisipul pâna la 2.000 de grade Celsius. În urma acestei explozii, pe Pamânt a ajuns si un cristal de roca negru, conform unui comunicat al universitatii.
Acest cristal de roca reprezinta “prima dovada a unei comete care patrunde în atmosfera Pamântului si explodeaza, provocând o ploaie de foc ce a distrus totul în calea sa”, se precizeaza în comunicat, potrivit AFP, citata de Agerpres. Ant3