Oamenii din intreaga lume ar putea vorbi aceeasi limba, spun cercetatorii dupa ce au constatat ca sunetele folosite pentru a forma cuvinte ce denumesc obiecte si idei comune prezinta similaritati uimitoare, relateaza The Telegraph. Descoperirea contesta principii fundamentale ale lingvisticii, care spun ca diferitele limbaje au crescut independent una de alta, fara un inteles intrinsec in sunetele care formeaza cuvintele.
Dar studiul care a analizat mii de limbaje a relevat ca, atunci cand vine vorba de concepte de baza, precum parti ale corpului uman, relatiile de rudenie sau aspecte ale lumii naturale, exista sunete comune, ca si cum conceptele care sunt importante experientei umane au declansat cumva verbalizarea universala.
“Aceste tipare simbolice de sunet apar in repetate randuri in intreaga lume, independent de dispersarea geografica a oamenilor si independent de descendenta limbii”, a declarat dr. Morten Christiansen, profesor de psihologie si director al Laboratorului de Neurostiinte Cognitive din cadrul Universitatii Cornell (SUA), unde s-a desfasurat studiul. hotnews