Acizii grasi nesaturati Omega 3 reprezinta grasimile bune, sanatoase, care au un rol foarte important pentru sanatatea fizica si psihica, deoarece intra în alcatuirea membranei celulare. Acesti acizi trebuie introdusi în organism prin alimentatie, deoarece nu se sintetizeaza singuri în corp. Cele mai bune surse de Omega 3 le gasim în fructe de mare, peste, icre de peste, ulei de peste, oua, lapte, brânza, iaurt, vegetale, suc de portocale, ulei din seminte de in, de nuci, fasole, tofu. Ei trebuie sa fie prezenti în alimentatia omului, începând de la stadiul de bebelus pâna la vârsta adulta.
Femeile gravide si mamele care alapteaza trebuie sa consume alimente bogate în Omega 3, deoarece previn astfel nasterea prematura, depresia post-natala si asigura dezvoltarea normala fetala. Acesti acizi se transmit bebelusilor prin laptele matern si au un rol deosebit de important în primii ani de viata. Sunt esentiali pentru dezvoltarea organelor vitale ale copilului, deoarece ajuta la dezvoltarea creierului, nervilor si vederii.
În plus, reduc incidenta alergiilor la nou-nascut. Dupa perioada de alaptare, în cursul dezvoltarii fizice si comportamentale, copiii trebuie sa primeasca o alimentatie bogata în acizi grasi Omega 3, care le asigura o imunitate buna, ajuta la prevenirea aparitiei tulburarilor cardio-vasculare, la prevenirea dezvoltarii unor tulburari de comportament, a unei atitudini agresive sau depresii. De asemenea, asigura un coeficient de inteligenta semnificativ mai mare, aptitudini de comunicare mai bune si un comportament social pozitiv. replicahd